Audit Infrastructura Fizica

Auditul are menirea de a analiza structura IT si a incadra toate resursele in cele trei nivele de risc: critic, important si non-critic. In cadrul procesului de audit este necesar sa se o acorde o atentie speciala anumitor caracteristici ale sistemului precum stabilirea raspunderi, gradul de vulnerabilitate la modificari ale sistemului, usurinta copierii informatiilor din cadrul retelei, riscul accesului de la distanta, dar si distribuirea datelor.

Auditul fiecarei componente a sistemului va scoate la iveala erori si probleme existente pentru a fi remediate. Auditul infrastructurii fizice se distinge ca etapa separata in acest proces si consta in verificarea retelei de date in vederea determinarii gradului in care aceasta respecta cerintele de securitate si intretinere operativa.

Infrastructura fizica este cea care faciliteaza comunicarea din cadrul firmei, prin intermediul ei facandu-se schimbul de informatii. Eventualele defectiuni pot conduce la intreruperea activitatii, intrerupere ce va genera pagube si cheltuieli nedorite, toate acestea putand fi eliminate prin realizarea auditului infrastructurii fizice.

Auditul infrastructurii fizice cuprinde:

- verificarea traseelor de cablu UTP;

- verificarea conectarii prizelor in patch panel;

- verificarea schemei de cablare;

- verificarea prizelor de date.

Analiza elementelor mentionate mai sus din cadrul infrastructurii fizice va determina daca activitatea firmei era predispusa unor probleme cauzate de componentele fizice (cabluri UTP, patch panel, schema de cablare sau prizele de date) urmand sa se ia masuri corespunzatoare.

Auditul infrastructurii fizice va genera un raport detaliat specificand problemele detectate pe parcursul analizei si va evidentia riscurile la care este supusa infrastructura din punct de vedere fizic.  Stabilindu-se nivelul de risc al infrastructurii fizice dvs. puteti lua masuri pentru a evita problemele ce ar urma sa apara in timpul desfasurarii activitatii sau sa cresteti performantele facand modificari ce tin de infrastructura fizica din cadrul firmei.

Auditul infrastructurii fizice este responsabil de evidentierea problemelor ce tin de reteaua de date, insa dvs. sunteti cel care decideti ce masuri adoptati pentru a asigura conditii optime de desfasurare a activitati.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

(optional)

(optional)

Please, let us know any particular things to check and the best time to contact you by phone (if provided).