Audit statii de lucru

Performanta proceselor interne din companii se realizeaza prin functionarea sistemelor informatice si a retelelor de comunicatii fara deficiente care sa asigure un nivel sporit de profitabilitate si competitivitate. In cadrul majoritatii firmelor vom gasi o retea de calculatoare in care cele mai numeroase sunt statiile de lucru pe care sunt desfasurate activitati zilnice de catre personalul existent.

In functie de domeniul de activitate se apeleaza intr-o proportie mai mare sau mai mica la statiile de lucru, insa cu toate acestea pentru a nu intampina probleme care va pot cauza, se impune realizarea unui audit periodic.

Auditul statiilor de lucru are rolul de a verifica configuratiile hardware si software pentru a determina problemele existente sau prevenirea unora. Este important sa avem in vedere analiza detaliata a statiilor de lucru din toate punctele de vedere.

Auditarea statiilor de lucru implica  analizarea actiunilor derulate anterior pe acestea indiferent de sistemul de operare folosit, cat si o analiza  a problemelor intampinate pentru a se depista sursa. Identificarea cauzei problemelor conduce la stabilirea unor masuri prin care sa se evite aparitia acestora in viitor.

Pentru identificarea cauzei erorilor si pentru prevenirea anumitor defectiuni se vor determina costurile de acces ale statiei de lucru, dar si aplicatiile instalate. Starea in care se afla acestea pot ingreuna activitatea impunandu-se reinstalarea lor sau efectuarea unor update-uri.

Auditul va stabili cat de sigur este sistemul, dar si cat de protejate sunt datele de atacurile informatice. Instalarea unor programe antivirus si consolidarea politicii de firewall local ce va securiza continul acestora. Configuratia hardware si sistemele de operare se vor analiza pentru a elimina eventualele deficiente si restabilirea activitatii in parametri de eficienta maxima.

Parcurgerea etapelor de mai sus se va concretiza intr-un raport de audit care va prezenta constatarile privind configuratiile hardware si software ale statiilor de lucru, urmand sa se stabileasca masuri care sa creasca performantele statiilor de lucru pentru ca activitatea sa se desfasoare fara intreruperi cauzate de acestea.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

(optional)

(optional)

Please, let us know any particular things to check and the best time to contact you by phone (if provided).