Instalarea rolului Active Directory Domain Services

No Comments

Instalarea rolului Active Directory Domain Services

Instalarea în sine a acestui rol nu transformă serverul într-un Domain Controller, dar cu siguranţă îl pregăteşte pentru setările care urmează.

 1. Conectaţi-vă la Windows Server 2012 utilizând un cont cu drepturi de administrator şi porniţi Server Manager.
 2. Din meniul Manage selectaţi Add Roles And Features.
 3. Puteţi omite primul ecran, dând clic pe Next.
 4. Se va deschide fereastra Select Installation Type.
 5. Lăsaţi bifată opţiunea standard Role-Based Or Feature-Based Installation.
 6. Pe pagina următoare selectaţi serverul pe care doriţi să instalaţi acest rol. Domain Controller este, de obicei, şi primul server din reţea, mai ales dacă este vorba de test, aşadar pe acest ecran va fi afișat doar serverul local pe care lucraţi.
 7. Acum selectaţi rolul Active Directory Domain Services şi se va deschide fereastra Add Features That Are Required For Active Directory Domain Services.
 8. Daţi clic pe Add Features şi clic pe Next.
 9. Astfel încheiați procesul de instalare a rolului AD DS, așadar daţi clic pe Confirm Instalation Selection.
 10. Dacă doriţi, în continuare mai puteți să faceţi următoarele lucruri:
  1. Reset The Destination Server Automatically If Desired – După finalizarea instalării, serverul se va reseta automat dacă rolurile instalate îi vor cere aceasta.
  2. Export Configuration Settings – Creează un document XML cu toate setările pe care le-aţi selectat în timpul instalării şi îl salvează pe disc. Mai târziu, acest document se poate folosi pentru a automatiza instalarea rolului pe un alt server.
  3. Specify An Alternate Source Path – Indică locaţia pe care se află fişierele de instalare necesare rolului pentru instalare (este valabil doar pentru roluri specifice care au nevoie de un software suplimentar).

După ce instalarea rolului s-a încheiat, puteți trece la configurarea și organizarea domeniului. Continuaţi să urmăriţi wizard-ul Active Directory Domain Services Installation care vă va ghida prin întregul proces. Wizard-ul se modifică în funcție de scopul noului Domain Controller.

Solicita o oferta personalizata

Va aflati in situatia in care compania dumneavoastra are nevoie de un serviciu personalizat? Nici-o problema, accesati formularul de solicitare oferta si unul dintre specialisti nostri se va ocupa in detaliu de solicitarea dumneavoastra.

Mai multe noutati

Vezi toate articolele
No Comments
   

  Leave a Comment