Plan de securitate

Securitatea este una dintre principalele griji ale companiilor in ceea ce priveste datele si starea sistemelor pentru o desfasurare a activitatii fara probleme. In zilele noastre, securitatea cibernetica este un domeniu din ce in ce mai important.

Pentru a asigura o securitate ridicata a sistemului informatic este necesar sa efectuati actiuni programate in timp pentru a fi eficienti si a nu lasa brese ce pot duce la pierderi, toate acestea concretizandu-se in planuri de securitate. In cadrul unui plan putem mentiona 4 etape principale care au in spate activitati complexe si conexe pentru a asigura firmei “un scut de protectie” impotriva atacurilor cibernetice sau hackerilor.

  1. Evaluarea riscurilor de securitate IT

Planul de securitate are rolul de a va oferi informatii detaliate astfel incat sa intelegeti care sunt punctele slabe ale sitemului informatic. Detectarea punctelor conduce la masuri de prevenire a problemelor ce vor aparea. Planul de securitate IT trebuie sa fie un document sintetic care sa acopere toate vulnerabilitatile de securitate posibile, ajutandu-va sa va protejati mult mai bine datele si sistemele.

  1. Scrierea planului de securitate IT

Gestionati activele (hardware, software, sistemele si datele care compun sistemul) si tineti cont de ele in momentul intocmiri acestuia pentru a nu omite lucruri ce va pot cauza.

In scrierea planului tineti cont de riscurile la care este supusa firma (virusi, hackeri, daune fizice, erori etc) si luati in considerare ce pagube ar aparea in cazul fiecarei situatii, urmand apoi sa prioritizati protectia IT in functie zonele in care riscurie sunt cele mai mari.

  1. Reduceti vulnerabilitatile de securitate IT

Planul va scoate in evidenta o serie de recomandari, dar si pasii ce urmeaza a fi facuti pentru a atinge scopul propus.  Comunicati planul personalului si responsabilizati-i. Este foarte important sa va asigurati ca au timp si resurse pentru a face toate modificarile recomandate pentru sistemele IT, iar un ultim pas ar fi crearea unor politici IT si stabilirea unui calendar pentru a pune in aplicare masurile.

  1. Mentineti planul de securitate IT

Sistemul informatic din cadrul organizatiei este in permanenta predispus atacurilor informatice si nu numai, iar revizuirea si mentinerea planului de securitate este cheia minimizarii riscurilor si aparitiei eventualelor pagube materiale si informatice.

           

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

(optional)

(optional)

Please, let us know any particular things to check and the best time to contact you by phone (if provided).