PC-ul este infectat cu viruși, troieni sau alte tipuri de malware
Servicii de Intretinere IT, Protejare Sistem IT, Securitate Software, Control Software, Amenitari Securitate, Software de Securitate, Securitate Cibernetica, Planificare Securitate.
Mentenanta Sisteme IT, Securitate IT, Consultanta IT, Reparatii IT, Audit, Gazduire, Dezvoltare Site Prezentare, Dezvoltare Magazin Online, Promovare Site.
2173
post-template-default,single,single-post,postid-2173,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Spyware keywords cloud

Cum iti dai seama daca PC-ul este infectat cu viruși, troieni sau alte tipuri de malware

Motivul pentru care cele mai multe malware sunt atat de critice este din cauza faptului că mulți utilizatori nu reușesc să recunoască dacă acestea au fost infectate sau nu. Dacă ar fi detectată problema într-o etapă anterioară, prejudiciul cauzat ar fi putut fi redus foarte mult. Pe măsură ce fiecare virus este programat în mod diferit, devine dificil de identificat . Cu toate acestea, există unele simptome generale care fac ușor de detectat un calculator infectat. Aici sunt aspecte:

1) Programele nu vor porni sau se vor inchide brusc: În cazul în care unele programe de sistem , cum ar fi task manager sau editorul de registru s- au oprit brusc in mod  lucru sau la întâmplare , fără nici un motiv vizibil, este mai mult decât probabil că computerul are o anumită formă de vierme , care se ataseaza la diverse programe, prin urmare ducecoruperea codul lor. Un virus va efectua modificari la nivel de registry pentru a bloca buna funcționare .

2) Trafic de rețea in volum ridicat: În cazul în care chiar și după închiderea browser – ul dvs. și alte altor  aplicații care pot utiliza internetul, veți vedea că computerul indica procese de trafic pe interfata Lan , atunci computerul este posibil infectat cu o anumită formă de spyware , care fie ajuta la descărcarea altor viruși in calculatorul sau se încarcă informațiile private de la un computer la distanță. În cazul în care utilizați o conexiune Wi – Fi , este de asemenea posibil ca vecinii dvs. utilizează rețeaua. În cazul în care , într – adevăr este cazul, trebuie să vă asigurați că rețeaua fără fir este asigurat în mod corespunzător .

3) Conectarea la Internet nu este disponibil sau este lenta: În cazul în care dintr -o dată, conexiunea la internet a încetat să funcționeze sau a devenit exterm de lnta, este posibil ca un malware sa fie cauza. Cu toate acestea, poate fi  furnizorul de servicii Internet .

4) Popupuri enervante sau redirecționarea la siteuri ciudate: În cazul în care a existat o creștere a numărului de pop – up în timp ce navigheazi pe internet sau browser – ul web pe care redirecționează la un alt site fata de cel pe care a dorit să-l vizitezi, un virus sau adware ar putea fi cauza.

5) Computer nu booteaza: În cazul în care computerul se opreste brusc din secveta de  boot , este posibil ca unele malware sa fi  modificat fișierele de sistem ale computerului. Într-o astfel de situație, re-instalarea sau repararea sistemului de operare ar putea fi singura soluție.

6) Computer lent: Unii viruși sunt proiectati special pentru acest scop. Programatori malware realiza acest lucru prin proiectarea unor viruși care cresc valorile CPU utilizare până la 100%. În cazul în care rulează Task Manager, veți găsi că utilizarea procesorului este în mod constant la nivelul de 100%, un malware ar putea fi cauza.

7) Programele pornesc automat: Unii viruși și adware ruleaza automat programe , în scopul de a afișa reclame nedorite sau pur și simplu să împiedice utilizatorii.

8) Asociațiile de fișiere neobișnuite(extensii): Unii viruși modifică asocierile .exe sau alte fișiere pentru a impiedica deschiderea acestora. Unele tuplini de viruși, fac acest lucru pentru a se porni automat atunci când se pornește un fișier de un anumit tip.

9) Securitate Software – ul sau aplicatii ce se considera ca fiind antivirus : Cele mai multe malware, dezactiveaza  antivirusul și să firewall  pentru a se împiedica in a fi detectate. În cazul în care doar un singur software-ul nu mai funcționează, ar putea fi o anumită problemă de software . În cazul în care aceasta este o tendință generală de a actionat ca un o aplicatie antivirus blocand accesul  aplicatie antivirus (daca exista).Atunci, o infecție cu virus este cel mai probabil.

10) Comportamentul ciudat: În cazul în care computerul pornește automat trimiterea de email – uri sau deschide aplicatii ciudate la intamplare sau face lucruri diferite, calculatorul este cel mai probabil compromis de malware.

Cele mai multe infecții malware pot fi totuși evitată prin utilizarea unui software antivirus puternic și ca urmare a unor bune practici de securitate.

 

Nu Sunt Comentarii

Publică un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.