Backup si Riscurile de lucru de la distanta - Networld IT&C
16055
post-template-default,single,single-post,postid-16055,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Backup si Riscurile de lucru de la distanta

Riscurile de lucru de la distanță

Cum să faceți backup pentru angajatii de la distanță

Riscuri de lucru la distanță

Lucrul de la distanță sau lucrul la domiciliu pe perioade îndelungate are anumite riscuri. Este foarte important sa faceti backup periodic al datelor. Dacă angajații dvs. se bazează, de obicei, pe serviciile unui manager IT sau al unei companii de asistență IT atunci când lucrurile nu merg bine, probabil că va fi mai dificil pentru ei să acceseze acest ajutor atunci când sunt în afara site-ului.

De asemenea, este ușor pentru oameni să se încadreze în obișnuința de a salva lucrurile local pe laptopul lor, mai degrabă decât în ​​mod centralizat în rețeaua dvs. – mai ales dacă nu aveți un sistem de acces la distanță eficient. Asta înseamnă că, dacă ceva nu merge bine, poate fi greu sau imposibil să recuperezi aceste date.

Oferă oamenilor tăi puterea de a-și gestiona propriile date

Din fericire, este posibil să le oferiți angajaților dvs. capacitatea de a gestiona, proteja și recupera propriul laptop, rezolvând problemele în câteva apăsări de taste. Acest lucru ajută personalul să își păstreze datele în siguranță, indiferent de unde lucrează. Aceasta va ajută compania să pună în practică mai ușor activitatea de la distanță.

Cheia constă în selectarea instrumentelor de rezervă potrivite pentru afacerea dvs. și punerea în aplicare a acestora înainte ca orice să nu funcționeze. În felul acesta vei ști că ai luat măsuri pentru a ajuta recuperarea, dacă ai nevoie de ele.

Lucrătorii de la distanță au unele nevoi specifice de recuperare a datelor. În cel mai rău caz, acestea vor fi deconectate complet de la celelalte sisteme de afaceri.  Ceea ce înseamnă că nu își pot restaura computerul folosind fișiere stocate în rețeaua dvs., ceea ce înseamnă că personalul de asistență nu se poate conecta la computer pentru a reîncărca fișierele cheie.

Pentru a face față acestui scenariu, trebuie să combinați sisteme de recuperare a dezastrelor locale și la distanță.

Instrumente de recuperare locală

Instrumentele locale de recuperare vor permite unui lucrător de la distanță să-și restaureze laptopul la o configurație de lucru fără niciun ajutor extern.

Aceasta implică de obicei crearea unei imagini pe disc a software-ului principal pe computerul lor. Stocată într-un spațiu separat pe hard disk-ul unui computer. O imagine de disc este ca o fotocopie a modului în care sunt configurate fișierele unui computer.

Dacă ceva nu merge bine, puteți accesa imaginea discului apăsând o anumită combinație de taste când computerul pornește. Un proces de recuperare automată va restaura software-ul și setările pentru dvs. Adesea, puteți repara un computer care nu funcționează în câteva minute.

Trebuie să utilizați un software special pentru a crea o imagine pe disc și este o sarcină cea mai bună realizată de furnizorul IT sau de personalul IT intern. Scopul este de a oferi angajaților tot ceea ce au nevoie pentru a se reconecta la sistemele companiei, astfel încât să poată accesa din nou fișiere și resurse stocate central.

Instrumente de recuperare de la distanță

Este vital ca o imagine de disc de recuperare să fie combinată cu unele instrumente de recuperare la distanță. Cel mai important, trebuie să vă asigurați că orice fișiere sau date importante create de lucrătorii dvs. la distanță sunt protejate undeva în siguranță.

Memorarea acesteia ca parte a unei imagini de disc nu este suficientă: dacă computerul este spart sau furat, ați pierdut aceste date. În schimb, trebuie să-l faceți o copie de rezervă pe internet, fie la un server de rețea . Fie la un serviciu extern, cum ar fi cloud hosting sau backup online .

Un bun serviciu de backup online va actualiza automat fișierele de rezervă, reducând în mare măsură șansele de pierderi grave de date.

Sfaturi de top pentru recuperare

Indiferent de ce combinație de metode de rezervă alegeți, este important să țineți cont de aceste puncte cheie:

  • Gândește-te unde vei păstra copiile de rezervă.De obicei este mai bine să păstrați copii de rezervă duplicate în două locuri diferite. Unul poate fi local, ca pe o imagine de disc de pe hard disk-ul computerului. Aceasta permite recuperarea rapidă. Cealaltă ar trebui să fie la distanță, cum ar fi un server, o copie de rezervă externă sau un serviciu de hosting de cloud.
  • Documentați-vă politica de rezervă. Asigurați-vă că este clar cine este responsabil pentru îngrijirea copiilor de rezervă și cum ar trebui să reacționeze compania dvs. în caz de problemă.
  • Educă-ți angajații cu munca de  la distanță. Oferiti personalului dumneavoastră capacitatea de a-și restabili computerul în caz de probleme. Este esențial să înțeleagă importanța copiilor de rezervă, unde să stocheze fișierele astfel încât acestea să fie susținute corect.
  • Testați-vă backup-urile în mod regulat. După ce ați stabilit un proces de rezervă , este ușor să le lăsați să funcționeze în fundal fără a verifica dacă funcționează corect. Dar ultimul lucru de care ai nevoie este să eșueze atunci când ai nevoie cel mai mult de ele!

Angajatii de la distanță prezintă unele noi provocări pentru backup-urile IT de afaceri. Dar nu trebuie să faceți modificări vaste pentru a le acomoda – pentru majoritatea companiilor cu un plan de securitate bun în vigoare, înseamnă pur și simplu extinderea provizioanelor pentru a cuprinde angajații care își au sediul departe de sediul dvs.

 

Nu Sunt Comentarii

Publică un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.