Da refresh afacerii tale!

Campania #StaiAcasaTeSustinem se adreseaza antreprenorilor interesati de relocarea afacerii in mediul online sau de implementarea masurilor de munca la distanta.

shape

Ediţiile Windows server 2012

Windows Server

 

Când vorbim despre ediţii, este bine să analizăm acest subiect înainte de instalare, pentru a selecta cea mai bună soluție în ceea ce priveşte posibilităţile și prețurile oferite. Trebuie să ținem cont de:

 • Rolurile pe care planificăm să le utilizăm pe server
 • Virtualizare, dacă o vom folosi sau nu pe serverul nou și în ce măsură
 • Banii de care dispunem şi strategia de licență pe care o respectăm sau pe care planificăm să o respectăm

 

Ediţiile oferite în Windows server 2012 sunt:

 •  Windows Server 2012 Datacenter
 •  Windows Server 2012 Standard
 •  Windows Server 2012 Essentials
 •  Windows Server 2012 Foundation

Până acum, principalele diferențe între edițiile Windows Server constau în detalii tehnice, un hardware maxim susținut şi cerinţe minime. De exemplu, Windows Server 2008 R2 Standard era capabil să utilizeze 32GB RAM și 4 procesoare fizice, nu avea inclusă funcționalitatea și serviciul de clusterizare. Windows Server 2008 Datacenter putea să opereze pe maxim 64 procesoare fizice și maxim 2TB RAM. La Windows Server 2012 situația este destul de diferită. Windows 2012 Standard și Windows 2012 Datacenter oferă aceleași funcționalităţi utilizatorilor, iar principala diferență constă în posibilitatea de virtualizare.

Câteva dintre ediţiile din Windows server 2008 au fost eliminate:

 • Enterprise – a fost înlocuit cu Windows Server 2012 Standard. Enterprise a fost prezentat ca o ediţie care ar găzdui o aplicaţie dificilă sau un rol dificil, o bază de date a aplicației business, un mediu virtual mic (5-6 maşini virtuale). Având în vedere că Windows Server 2008 se va folosi o lungă perioadă de timp, dacă apare nevoia de a instala un alt Windows Server 2008 pe ediția Enterprise, va fi posibilă obținerea licenței odată cu achiziționarea unei licenţe Windows Server 2012 Standard. Downgrade-ul este permis.
 • Windows Web Server – și el a fost înlocuit cu Windows Server 2012 Standard. Această ediție a fost folosită pentru a găzdui site-uri web, aplicaţii web și servicii web.
 • Microsoft HPC server – High-Performance Server a fost înlocuit cu ediţia Datacenter.
 • Microsoft SmallBusiness Server – în principiu nu a fost înlocuit, dar numele i-a fost schimbat în Essentials și a fost limitat la 25 de utilizatori și suport pentru servicii Cloud.

 

Deci, să rezumăm. Microsoft susține că noua diviziune a ediţiilor va simplifica în mare măsură procesul de planificare și alegere a ediției de care avem nevoie.

 • Windows Server 2012 Datacenter a fost proiectat pentru servere mari şi puternice, cu până la 64 de procesoare și cu funcția de înlocuire a procesorului „live” (hotadd). Această ediție este accesibilă numai prin intermediul programului Microsoft Volume Licensing și de la producătorul de echipamente care a oferit serverul cumpărat (OEM).
 • Windows Server 2012 Standard include întregul set de roluri și accesorii Windows Server precum și Datacenter, iar singura diferență este doar numărul de instanţe ale mașinilor virtuale incluse în licență.
 • Windows Server 2012 Essentials nu permite Server Core, Hyper-V și rolul de AD FS (Active Directory Federation Services), în comparație cu ediția Standard. Ediția este limitată la o singură instanţă, fie pe o mașină fizică sau pe una virtuală, și la un maximum de 25 utilizatori.
 • Windows Server 2012 Foundation a fost proiectat pentru întreprinderi mici și mijlocii care nu au cerințe mari și care au nevoie, de exemplu, de un file share, un server de imprimante sau de un server pentru găzduirea unei aplicații. Această ediție nu permite mașini virtuale şi suportă până la 15 utilizatori.

Solicita oferta personalizata

Daca doriti o oferta, pur si simplu completati acest formular si va vom raspunde.
Actualizare COVID- 19 intalnirile IT fata in fata au fost inlocuite temporar cu sesiunile Microsoft Teams si Google Meet.


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Cere o oferta fara obligatii