Instalarea rolului Active Directory Domain Services
2248
post-template-default,single,single-post,postid-2248,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Server Manager Dashboard

Instalarea rolului Active Directory Domain Services

Active Directory Domain Services

 

Instalarea in sine a acestui rol nu transforma serverul intr-un Domain Controller, dar cu siguranta il pregateste pentru setarile care urmeaza.

 

 1. Conectati-va la Windows Server 2012 utilizand un cont cu drepturi de administrator si porniti Server Manager.
 2. Din meniul Manage selectati Add Roles And Features.
 3. Puteti omite primul ecran, dand clic pe Next.
 4. Se va deschide fereastra Select Installation Type.
 5. Lasati bifata optiunea standard Role-Based Or Feature-Based Installation.
 6. Pe pagina urmatoare selectati serverul pe care doriti sa instalati acest rol. Domain Controller este, de obicei, si primul server din retea, mai ales daca este vorba de test, asadar pe acest ecran va fi afisat doar serverul local pe care lucrati.
 7. Acum selectati rolul Active Directory Domain Services si se va deschide fereastra Add Features That Are Required For Active Directory Domain Services.
 8. Dati clic pe Add Features si clic pe Next.
 9. Astfel incheiati procesul de instalare a rolului AD DS, asadar dati clic pe Confirm Instalation Selection.
 10. Daca doriti, in continuare mai puteti sa faceti urmatoarele lucruri:
  1. Reset The Destination Server Automatically If Desired – Dupa finalizarea instalarii, serverul se va reseta automat daca rolurile instalate ii vor cere aceasta.
  2. Export Configuration Settings – Creeaza un document XML cu toate setarile pe care le-ati selectat in timpul instalarii si il salveaza pe disc. Mai tarziu, acest document se poate folosi pentru a automatiza instalarea rolului pe un alt server.
  3. Specify An Alternate Source Path – Indica locatia pe care se afla fisierele de instalare necesare rolului pentru instalare (este valabil doar pentru roluri specifice care au nevoie de un software suplimentar).

 

Dupa ce instalarea rolului s-a incheiat, puteti trece la configurarea si organizarea domeniului. Continuati sa urmariti wizard-ul Active Directory Domain Services Installation care va va ghida prin intregul proces. Wizard-ul se modifica in functie de scopul noului Domain Controller.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.