Instalarea si administrarea lui Active Directory - Networld IT&C
2244
post-template-default,single,single-post,postid-2244,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Active Directory

Instalarea si administrarea lui Active Directory

Active Directory

 

Directory Services  reprezinta un set de informatii despre hardware, software si utilizatorii care sunt conectati la reteaua locala. Utilizatorii, calculatoarele si aplicatiile din retea pot accesa aceste informatii din mai multe motive.

Active Directory Domain Services (AD DS) este directorul activ central, pe care Microsoft l-a introdus pentru prima data, odata cu aparitia lui Windows Server 2000 si pe care il imbunatateste in mod constant. Desigur, este inclus si in Windows Server 2012.

Active Directory este o baza de date de organizare a tuturor obiectelor si utilizatorilor dintr-o retea Windows. Organizeaza centralizat toate resursele dintr-o organizatie, cu scopul de a mari securitatea si de a permite o activitate distribuita a sistemului.
Va puteti reprezenta Active Directory, sa zicem, ca pe o agenda de telefon. Practic, aceasta inseamna ca toate serviciile si actiunile care se efectueaza pe o retea Windows trebuie sa contacteze acel director, respectiv agenda, pentru a obtine detaliile si locatiile unde trebuie sa indeplineasca o functie.

Active Directory este inima retelei Windows. Asigura functionalitati care incep de la depozitarea spatiului de adrese si pana la securitatea granulara. Active Directory serveste ca o adevarata agenda a conturilor de utilizator, a alias-urilor, a obiectelor si numelor de server. Permisiunile de accesare si controlare a mai multor calculatoare diferite dintr-o retea, adica intr-un Active Directory sunt numite obiecte, se definesc si se editeaza usor, iar lucrul cu resursele de retea se simplifica.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.