Instalarea şi administrarea lui Active Directory - Networld IT&C
2244
post-template-default,single,single-post,postid-2244,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Instalarea şi administrarea lui Active Directory

Directory Services reprezintă un set de informații despre hardware, software şi utilizatorii care sunt conectaţi la rețeaua locală. Utilizatorii, calculatoarele și aplicațiile din rețea pot accesa aceste informații din mai multe motive.

Active Directory Domain Services (AD DS) este directorul activ central, pe care Microsoft l-a introdus pentru prima dată odată cu apariția lui Windows Server 2000 și pe care îl îmbunătăţeşte în mod constant. Desigur, este inclus şi în Windows Server 2012.

Active Directory este o bază de date de organizare a tuturor obiectelor și utilizatorilor dintr-o rețea Windows. Organizează centralizat toate resursele dintr-o organizație, cu scopul de a mări securitatea și de a permite o activitate distribuită a sistemului.
Vă puteți reprezenta Active Directory, să zicem, ca pe o agendă de telefon. Practic, aceasta înseamnă că toate serviciile și acțiunile care se efectuează pe o rețea Windows trebuie să contacteze acel director, respectiv agenda, pentru a obține detaliile și locațiile unde trebuie să îndeplinească o funcție.

Active Directory este inima rețelei Windows. Asigură funcționalități care încep de la depozitarea spațiului de adrese și până la securitatea granulară. Active Directory servește ca o adevărată agendă a conturilor de utilizator, a alias-urilor, a obiectelor și numelor de server. Permisiunile de accesare și controlare a mai multor calculatoare diferite dintr-o rețea, adică într-un Active Directory sunt numite obiecte, se definesc și se editează uşor, iar lucrul cu resursele de rețea se simplifică.

Nu Sunt Comentarii

Publică un Comentariu