Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Apple a admis ca a fost victima unui atac informatic

Apple spune ca un numar limitat de Mac-uri au fost victima unui atac informatic facilitat de o vulnerabilitate la plug-in-ul de Java al browser-ului, dar adauga ca problema va fi rezolvata rapid si ca se cauta sursa atacului. Facebook, Twitter si cateva publicatii americane au fost victima unor atacuri informatice despre care exista dovezi ca ar fi initiate de chinezi.

Anuntul Apple a fost o surpriza, mai ales ca grupul american este foarte secretuos si rar admite vulnerabilitati. Totusi, in ultimele zile mai multe companii americane au spus ca au fost victime ale unor atacuri informatice sofisticate, iar contextul devine tensionat fiindca un raport al companiei Mandiant leaga aceste atacuri de o campanie de cyber – spionaj a armatei chineze la adresa unor mari companii americane.
Sistemele Apple au fost infectate din cauza unei vulnerabilitati in softul Java pentru browsere, insa compania spune ca numarul de computere infectate este limitat si nu sunt dovezi ca ar fi fost furate date.
Compania spune ca acest malware a fost folosit intr-un atac contra Apple dar si contra altor companii si ca s-a raspandit prin intermediul unui site pentru dezvoltatori. Compania va face si un upate de software.
Printre precedentele victime ale atacatorilor se numara Facebook, Twitter, New York Times si Wall Street Journal.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: