Da refresh afacerii tale!

Campania #StaiAcasaTeSustinem se adreseaza antreprenorilor interesati de relocarea afacerii in mediul online sau de implementarea masurilor de munca la distanta.

shape

Protejarea computerelor cu Windows XP dupa incetarea update-urilor

Dacă nu puteţi renunţa încă la acest sistem de operare clasic, din raţiuni fundamentate pe costurile ridicate de upgrade software-hardware, există totuși câteva lucruri pe care le puteți face pentru a proteja dispozitivele care se bazează pe  XP, mai ales dacă pe ele derulaţi activităţi lucrative:

  1. Primul pas – realizaţi şi programaţi regulat back-up-uri pentru toate documentele şi fişierele importante sau valoroase. Testaţi periodic dacă strategia  de backup este eficientă rememorând sau simulând chiar paşii pe care i-aţi parcurge în cazul în care restauraţi un backup general. Îmbunătăţiţi strategia (hard disk-uri externe şi/sau Cloud) şi frecvenţa back-up-urilor. Această abordare salvează ziua indiferent de tipul sistemului de operare utilizat sau de tipul incidentului. În  eventualitatea unei dezastru informatic (virus, incendiu) veți putea restaura informațiile critice pe care acum le deţineţi pe computer. Copiile de rezervă ale documentelor importante ar trebui sa fie fireşte astfel stocate încât să reziste atât atacului unui virus, cât şi unei calamități,  unui incendiu sau pierderii ori furtului   echipamentului.
  2. Al doilea pas –  merită să vă asigurați că versiunea de Windows XP pe care o deţineţi sau reinstalaţi în viitorul apropiat are instalat ultimul update. Deși Microsoft opreşte actualizările Windows XP după 08 aprilie 2014 , toate actualizările lansate anterior vor fi în continuare disponibile și ar trebui să fie întotdeauna aplicate. Acestă recomandare, de actualizare la zi, este valabilă și pentru driverele software,  disponibile atât pe site-ul producătorului echipamentului hardware cât şi pe site-ul Microsoft Windows Update.
  3. Trebuie, de asemenea, să vă asiguraţi că aveți instalate cele mai recente versiuni ale aplicațiilor software folosite pe calculator  (patch-uri și actualizări). Vulnerabilităţile unor programe precum  Adobe Flash, Adobe Reader și Java – Oracle sunt adesea vizate de grupările criminale care dezvoltă și folosesc codurile malware. Alte software-uri pe care le utilizați (Microsoft Office, browsere web etc), ar trebui să fie permanent actualizate.
  4. În cazul în care computerul nu trebuie să fie conectat la Internet, alegeţi să deconectați sau dezactivați conexiunea, astfel încât PC-ul să se poată conecta doar la alte computere din rețeaua locală. Acest lucru elimină riscul ca amenințările de pe Internet să atace direct staţia cu Windows XP, fiind mai dificil pentru un atacator să vă fure datele de pe computer.
  5. Asigurați-vă că software-ul de securitate este de asemenea actualizat. Există o mulțime de programe de securitate disponibile pentru Windows XP, și cei mai mulţi dintre autorii lor s-au angajat să ofere protecţie pentru Windows XP pentru anii care vor veni (ESET NOD32 Antivirus până în aprilue 2017, cel puţin). Unele sunt gratuite, în timp ce altele sunt vândute cu subscripţie. Merită căutat un program de securitate care combină detecţia bazată pe semnături virale cu tehnici de detecţie euristice, ce include un firewall şi dispune de un sistem de protecție împotriva intruziunilor. Un sistem de protejare împotriva vulnerabilităţilor şi a exploit-urilor ar fi util  de asemenea, de vreme ce Windows XP nu va mai fi actualizat de către Microsoft pentru a proteja împotriva acestor tipuri de atacuri.

Aceste sfaturi vă pot ajuta însă scopul principal ar trebui să fie cel de a găsi o cale rapidă de upgrade de la Windows XP, mai ales dacă aceste PC-uri sunt folosite în medii business.  Chiar dacă este vorba despre găsirea unei căi de a înlocui o aplicație critică, dezvoltată exclusiv pentru XP, sau de un upgrade considerabil la nivel hardware, efortul financiar va fi pe deplin justificat.

Riscul ca în viitor datelor critice  să poată să fie sustrase, sau activitatea pe statia de lucru sa fie complet blocată există şi trebuie deja anticipat.

Solicita oferta personalizata

Daca doriti o oferta, pur si simplu completati acest formular si va vom raspunde.
Actualizare COVID- 19 intalnirile IT fata in fata au fost inlocuite temporar cu sesiunile Microsoft Teams si Google Meet.


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Cere o oferta fara obligatii