Rezoluție privind securitatea IT pentru un an nou în siguranță - Networld IT&C
1748
post-template-default,single,single-post,postid-1748,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Networld Logo

Rezoluție privind securitatea IT pentru un an nou în siguranță

Șase rezoluții de securitate IT pentru utilizatorii de Internet

  1. Update-uri instalate: Instalați toate Service Pack-urile disponibile, update-urile și patch-urile de securitate pentru sistemele de operare și pentru celelalte programe. Ștergeți programele vechi și depășite care nu mai beneficiază de suport de la furnizor și înlocuiți-le cu altele corespunzătoare.
  2. Utilizați soluții de securitate: O soluție eficientă de securitate ar trebui să fie parte integrantă a echipamentului de bază al fiecărui utilizator de Internet și nu ar trebui să includă doar protecție antivirus, ci și firewall, filtru anti-spam și protecție în timp real împotriva amenințărilor web. În plus, acestea trebuie să fie actualizate cu regularitate.
  3. Curățați hard-disk-ul: Utilizatorii ar trebui să șteargă toate datele care nu mai sunt necesare, la fel și fișierele duplicate, de pe hard-disk. Programe utilitare gratuite, de genul AntiTwin, îi ajută pe utilizatori să le identifice. De regulă, aceste programe pot fi descărcate de pe site-urile revistelor de specialitate.
  4. Schimbați parolele: Utilizatorii ar trebui să-și schimbe cu regularitate parolele conturilor deschise pe magazine online, rețele sociale sau alte portaluri online. O parolă sigură trebuie să conțină numere aleatorii, caractere speciale, litere mici și majuscule. Când alegeți o parolă ar trebui să evitați termeni întâlniți în dicționare. În acest fel, spargerea parolelor de către hackeri devine mai dificilă.
  5. Securizați dispozitivele mobile: Tabletele și smartphone-urile ar trebui echipate cu soluții de securitate fiabile, ce protejează împotriva programelor malware și împotriva furtului sau pierderii.
  6. Backup  de date: Prin backup se salvează toate datele personale, gen fotografii de familie sau videoclipuri, în caz de pierdere a datelor datorată unei infectări sau în cazul în care sistemul devine inoperant. În plus, o imagine a sistemului ne ajută să ne recuperăm întregul hard-disk împreună cu programele instalate. Suitele de securitate complete includ adesea și un modul de backup.
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.