Da refresh afacerii tale!

Campania #StaiAcasaTeSustinem se adreseaza antreprenorilor interesati de relocarea afacerii in mediul online sau de implementarea masurilor de munca la distanta.

shape

Studiu Harrison Group privind produsele piratate

Contextul raportului

Harrison Group a contractat în mod independent grupul de dezvoltare și testare de soluții al Lionbridge Technologies, pentru a colecta date și pentru a efectua un număr de teste. Scopul a fost acela de-a compara produse Microsoft piratate cu cele originale, obținute pe căi legale.

Testele au fost făcute pe o varietate largă de ediții Windows și Office, originale și contrafăcute, preluate de pe rețele de sharing peer-to-peer, de la dealeri independenți de hardware, de la tarabe din stradă sau din piețe, din diverse regiuni ale lumii, inclusiv China sau Europa de Est.

Date referitoare la software-ul contrafăcut versus cel original

Rata de infectare la instalare

 • Aproape 1 din 4 sisteme de operare piratate (24%) au fost infectate încă de la instalare; sau au descărcat și instalat automat malware la prima conectare la Internet.
 • Una din 4 versiuni contrafăcute de software Microsoft testate nu a putut descărca actualizări automate Windows sau Office.
 • Una din 5 versiuni contrafăcute de software Microsoft testate nu a permis nici măcar instalarea manuală de actualizări.

Performanță și productivitate

 • La testele de pornire și încărcare a sistemului (boot), software-ul original Microsoft s-a comportat mai bine decât cel contrafăcut în 60% din cazuri. În medie, timpul de încărcare a fost cu 56% mai bun pentru produsele originale.
 • La deschiderea de documente, cum ar fi foi Excel, PC-urile cu software original Windows și Office s-au comportat mai bine în 75% din cazuri decât cele cu software contrafăcut. În medie, timpul a fost mai bun cu 52%.
 • La măsurarea timpului necesar pentru a printa documente Word de cca 0.5 – 1 MB, PC-urile cu software original au fost mai rapide decât cele similare cu software contrafăcut în aproape jumătate (48%) din configurațiile testate, cu o medie de timp de 56%.
 • Produsele orginale Microsoft în general au demonstrat performanțe mult mai bune decât cele piratate în 67% din cazuri. Media de timp: produsele originale au fost cu 100% mai rapide.
 • S-a măsurat timpul de încărcare a unor pagini sau site-uri Internet populare, intensive în text și grafică. PC-urile cu Windows original s-au comportat mai bine decât cele pirat în 59% din cazuri. Media diferenței de timp: 46%.

Energie consumată și durata de viață a bateriei

 • Într-un test măsurând câtă energie se consumă rulând aplicații cu procesare intensivă timp de o oră, mașinile cu Windows original s-au comportat mai bine decât cele cu Windows contrafăcut în 60% din cazuri, cu o medie de 20%.
 • S-a măsurat și cât consumă un calculator în modul sleep, fără programe în rulare. Mai bine de jumătate (62%) din PC-urile cu Windows original au consumat mai puțin, în medie cu 8%.

Tendințe privind software-ul pirat

Actualizări de securitate

 • Inabilitatea de a descărca actualizări software automate a fost găsită pe toate platformele cu software piratat, fie că a fost descărcat din rețele peer-to-peer, fie că a fost cumpărat de la tarabe sau de la dealeri de hardware.

Viruși și cod sau alte programe rău-voitoare

 • Cod de tip worm, trojan sau virus a fost descoperit pe platformele piratate fie că aveau instalat Windows XP, fie Windows 7, indicând că nici una din versiuni nu este în siguranță, indiferent de canalul de distribuție din cele investigate.
 • Studiul a mai indicat că nu contează dacă software-ul piratat a fost obținut gratuit prin descărcare sau contra unei plăți modice de la tarabă sau dealer: atâta timp cât este contrafăcut, nu poate fi garantată securitatea calculatorului.

Cum recunoaștem software-ul piratat sau contrafăcut

 • Sursa
  Utilizatorii ar trebui să cumpere software direct de la Microsoft sau de la un retailer sau reseller bine cunoscut, de încredere.
 • Activarea
  Asigurați-vă că procesul de instalare a copiei dvs de software cere introducerea unei chei de instalare.
 • Actualizări
  Dacă software-ul dvs nu primește actualizări automate, există o probabilitate mare ca software-ul să fie contrafăcut.
 • Eticheta sau ambalajul
  Software-ul original Microsoft vine pe discuri cu hologramă și însoțite de o etichetă de autenticitate.

Solicita oferta personalizata

Daca doriti o oferta, pur si simplu completati acest formular si va vom raspunde.
Actualizare COVID- 19 intalnirile IT fata in fata au fost inlocuite temporar cu sesiunile Microsoft Teams si Google Meet.


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Cere o oferta fara obligatii