Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Atac de tip DDoS asupra unui server de web

Un atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service) asupra unui server web este o tactică prin care mai multe calculatoare (cunoscute sub numele de „botnet”) sunt utilizate pentru a trimite un volum enorm de cereri către serverul web vizat. Aceste cereri sunt concepute pentru a depăși capacitatea serverului de a răspunde, provocând astfel o încărcare excesivă și blocând accesul legitim al utilizatorilor la serviciul respectiv.

Iată câteva modalități în care un astfel de atac poate fi gestionat sau contracarat:

  1. Folosirea serviciilor de protecție DDoS: Există companii specializate care oferă servicii de protecție DDoS. Aceste servicii implică, de obicei, direcționarea traficului suspect prin intermediul unor filtre speciale, care identifică și blochează cererile malicioase, permițând în același timp traficului legitim să ajungă la server.
  2. Configurarea serverului web: Unele servere web pot fi configurate pentru a gestiona mai eficient volumul ridicat de trafic, prin intermediul unor setări precum limitarea numărului maxim de conexiuni sau utilizarea unor tehnici de caching.
  3. Identificarea surselor de trafic malicios: Dacă este posibil, identificarea și blocarea adreselor IP ale dispozitivelor care trimit cereri malitioase poate ajuta la reducerea impactului atacului.
  4. Răspunsul cu arhitecturi de scalare: Unele site-uri web utilizează tehnici de scalare automată a infrastructurii pentru a face față unor creșteri neașteptate ale traficului. Aceasta poate implica, de exemplu, utilizarea de servicii de cloud computing care permit crearea și distrugerea rapidă a unor instanțe suplimentare ale serverului, în funcție de necesități.
  5. Raportarea atacului: Uneori, este important să raportați atacurile DDoS furnizorului de servicii de internet sau autorităților pentru a lua măsuri adecvate împotriva celor care lansează atacurile.

Este important să aveți în vedere că abordarea potrivită poate depinde de natura și intensitatea atacului, precum și de resursele și capacitățile disponibile pentru a gestiona situația.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: