Configurare si administrare retele PC - Apeleaza la profesionisti
Servicii de Intretinere IT, Protejare Sistem IT, Securitate Software, Control Software, Amenitari Securitate, Software de Securitate, Securitate Cibernetica, Planificare Securitate.
Mentenanta Sisteme IT, Securitate IT, Consultanta IT, Reparatii IT, Audit, Gazduire, Dezvoltare Site Prezentare, Dezvoltare Magazin Online, Promovare Site.
1313
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1313,page-child,parent-pageid-1944,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Configurare si administrare retele

O retea de calculatoare leaga intre ele doua sau mai multe calculatoare, atfel incat un calculator poate accesa datele, programele, facilitatile sau resursele unui alt calcultator conectat la aceeasi retea.

Preventie

De obicei retelele de calculatoare au nevoie de masuri de restrictie/siguranta a accesului pentru a se evita accesul la informatii confidentiale sau informatii ce privesc doar anumite persoane/departamente din cadrul firmei.

Analiza

O retea de calculatoare se construieste prin parcurgerea mai multor pasi:

 •  analizarea firmei;
 • analiza spatiului;
 • proiectarea retelei de calculatoare;
 • configurarea;
 • administrarea retelei.
Wireless Infrastructure

In prezent metodele de conectare a calculatoarelor sunt in continua dezvoltare si sunt deja extrem de diverse. In cadrul unei organizatii calculatoarele/laptopurile pot fi legate cabluri metalice si de fibra optica sau legaturi fara fir cum ar fi WiFi, Bluetooth s.a.

Locatia

Locatia este un element foarte important ce trebuie luat in calcul deoarece pe baza structurii sale se va stabili tipul materialelor folosite, pozitionarea porturilor de retea pe planul locatiei, pozitionarea camerei tehnice, se vor stabili traseele cablurilor, dar nivelele de calitate al echipamentelor preferate de catre client.

Mod de lucru

Dupa analizarea locatiei urmeaza realizarea retelei ce consta in cablarea structurata si retelistica fiind precedata de activitati de configurare a infrastructurii IT (configurarea statiei de lucru, a routerului wireless, a serverului etc.)

Un alt pas foarte important este configurarea si administrarea serverelor din cadrul retelei prin:

 • instalarea sistemelor de operare pe servere (Windows sau Linux,UNIX);
 • realizarea si implementarea unor politici de securitate;
 • implementarea masurilor de siguranta software ( parole firewall, programe antivirus etc.);
 • configurarea serverului de e-mail;
 • instalarea, implementarea si optimizarea sistemului de back-up si recovery pentru software si date.
Server Scheme

Proiectarea, crearea, configurarea si administrarea unei retele de calculatoare presupune o serie de investitii insa, efectele acesteia sunt peste marimea costurilor.

Avantajele lucrului intr-o retea de calculatoare:

 • Impartirea resurselor existente;
 • Fiabilitate si acces la mai multe echipamente de stocare alternative;
 • Costuri reduse datorate partajarii datelor si perifericelor folosite;
 • Crestere a performantelor;
 • Obtinere rapida a datelor;
 • Furnizeaza un mediu de comunicare.
 • Realizarea unei retele interne stimuleaza cresterea eficientei activitatii, oferindu-va accesul rapid la informatiile ce se afla pe alt calculator/laptop conectat la retea fara a astepta ca acele informatii sa va fie livrate.

E-mail, calendare si mesagerie instantanee IT oferă multe modalități de comunicare, atat in cadrul firmei cat si extern. Folosind e-mailul Email-ul rămâne un mod convenabil si rapid de a păstra ...

Stabilirea unui buget IT nu este o sarcină pe care mulți o savurează, de aceea întreprinderile o evită adesea cât mai mult timp. Încercați să nu cădeți în această capcană, deoarece poate...

Întreținere periodică IT Întreținerea periodică a IT-ului vă va ajuta sistemele IT de afaceri să funcționeze mai bine și le va face mai puțin susceptibile să se descompună, asigurând per...

Cum să faceți backup pentru angajatii de la distanță Riscuri de lucru la distanță Lucrul de la distanță sau lucrul la domiciliu pe perioade îndelungate are anumite riscuri. Dacă angajații d...

Protejarea sistemului  IT Protejarea sistemului  IT și a informațiilor pe care le deține este esențială. O defecțiune a sistemelor informatice, un atac cibernetic sau o pierdere de date poate ...