Audit infrastructura fizica IT pentru companii performante
1290
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1290,page-child,parent-pageid-1948,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Audit Infrastructura Fizica

Audit infrastructura fizica

 

Auditul are menirea de a analiza structura IT si a incadra toate resursele in cele trei nivele de risc: critic, important si non-critic.

Audit infrastructura fizica

 

Auditul infrastructurii fizice este responsabil de evidentierea problemelor ce tin de reteaua de date, insa dvs. sunteti cel care decideti ce masuri adoptati pentru a asigura conditii optime de desfasurare a activitati.

Audit componente

Auditul fiecarei componente a sistemului va scoate la iveala erori si probleme existente pentru a fi remediate. Auditul infrastructurii fizice se distinge ca etapa separata in acest proces si consta in verificarea retelei de date in vederea determinarii gradului in care aceasta respecta cerintele de securitate si intretinere operativa.

Infrastructura fizica

Infrastructura fizica este cea care faciliteaza comunicarea din cadrul firmei, prin intermediul ei facandu-se schimbul de informatii. Eventualele defectiuni pot conduce la intreruperea activitatii, intrerupere ce va genera pagube si cheltuieli nedorite.

Audit infrastructura fizica cuprinde:

– verificarea traseelor de cablu UTP
– verificarea conectarii prizelor in patch panel;
– verificarea schemei de cablare;
– verificarea prizelor de date.

Analiza elementelor mentionate mai sus din cadrul infrastructurii fizice va determina daca activitatea firmei era predispusa unor probleme cauzate de componentele fizice (cabluri UTP, patch panel, schema de cablare sau prizele de date) urmand sa se ia masuri corespunzatoare.

Auditul infrastructurii fizice va genera un raport detaliat specificand problemele detectate pe parcursul analizei si va evidentia riscurile la care este supusa infrastructura din punct de vedere fizic.

Stabilindu-se nivelul de risc al infrastructurii fizice dvs. puteti lua masuri pentru a evita problemele ce ar urma sa apara in timpul desfasurarii activitatii sau sa cresteti performantele facand modificari ce tin de infrastructura fizica din cadrul firmei.