Audit Statii de Lucru Hardware si Software - Networld IT&C
2367
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2367,page-child,parent-pageid-1948,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Audit statii de lucru

Obiective generale si obiective specifice ale auditului IT
In principiu, exista doua categorii de probleme care pot constitui obiective generale ale auditului:

Stabilirea conformitatii rezultatelor entitatii cu un document de referinta, conformitate asupra careia trebuie sa se pronunte auditorul;

Evaluarea eficacitatii cadrului procedural si de reglementare si a focalizarii acestuia pe obiectivele entitatii.

Auditul statiilor de lucru are rolul de a verifica configuratiile hardware si software pentru a determina problemele existente sau prevenirea unora. Este important sa avem in vedere analiza detaliata a statiilor de lucru din toate punctele de vedere.

Auditul statiilor de lucru implica analizarea actiunilor derulate anterior pe acestea indiferent de sistemul de operare folosit, cat si o analiza a problemelor intampinate pentru a se depista sursa. Identificarea cauzei problemelor conduce la stabilirea unor masuri prin care sa se evite aparitia acestora in viitor.

Audit Statii de Lucru

Evaluarea solutiilor arhitecturale si de implementare a sistemului informatic;
Evaluarea infrastructurii hardware si software: echipamente, sisteme, aplicatii;
Evaluarea securitatii sistemului informatic;
Evaluarea disponibilitatii si accesibilitatii informatiilor;

Auditul statiilor de lucru va stabili cat de sigur este sistemul.
Evaluarea continuitatii sistemului.
Evaluarea sistemului de management al documentelor.
Identificarea si analiza riscurilor decurgand din utilizarea sistemului informatic, precum si a impactului acestora.

Misiunea de audit statii de lucru are in vedere urmatoarele criterii de evaluare generice. Criteriile de audit pot fi diferite de la un audit la altul, in functie de obiectivele specifice ale misiunii de audit.
In cadrul entitatilor auditate, o categorie speciala de controale IT se refera la conformitatea sistemului informatic cu cerintele impuse de cadrul legislativ si de reglementare.

Parcurgerea etapelor de mai sus se va concretiza intr-un raport de audit statii de lucru care va prezenta constatarile privind configuratiile hardware si software ale statiilor de lucru, urmand sa se stabileasca masuri care sa creasca performantele statiilor de lucru pentru ca activitatea sa se desfasoare fara intreruperi cauzate de acestea.