Intretinere Sisteme Informatice, Mentenanta si Proceduri IT
Cu o combinație potrivită de software și hardware , este posibil să automatizați multe sarcini regulate de întreținere IT. De exemplu, majoritatea sistemelor antivirus și sistemelor de backup pot fi programate să funcționeze la un moment convenabil, fără nicio intervenție umană.
cum rezolv probleme de securitate, externalizare intretinere si mentenanta IT
2323
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2323,page-child,parent-pageid-1944,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Întreținerea Sistemelor Informatice

Întreținerea periodică a Sistemelor IT, vă va ajuta să funcționeze fără probleme. Introducerea noastră explorează activitățile IT periodice pe care ar trebui să le implementați pentru a maximiza eficiența.

Intretinerea sistemelor informatice are scopul de a realiza schimbari in ceea ce priveste componentele hardware, software patrunzand chiar si in alte proceduri are companiei, totul pentru a rezolza problemele aparute si pentru a se evita aparitia lor dupa o anumita perioada. Serviciile de intretinere a sistemelor IT sunt utile pentru companii ce au ca obiectiv performanta pe termen lung, pentru ca doar acordand o atentie deosebita acestor sisteme, activitatile se vor desfasura conform standardelor.

Activitatea de mententa si intretinere a sistemelor incepe dupa implementarea/instalarea sistemului informatic si are rolul de a asigura functionarea in parametri normali.

In functie de scopul serviciilor de mententant, aceasta se poate diviza in:

  • mententa corectiva ce are ca obiectiv repararea si inlaturarea defectelor sau erorilor din proiectare, programare sau implementare;
  • mentenanta adaptiva ce are rolul de a adauga un surplus de valoare;
  • mentenanta preventiva utilizata pentru a reduce riscurile ca sistemul existent sa cedeze in timpul functionarii.

Sistemele informatice sunt supuse pericolelor in fiecare moment de functionare, iar aparitia erorilor sau chiar caderea sistemului se poate produce in orice moment, situatie ce trebuie evitata pe cat posibil.

A intretine este mai ieftin si mai eficient decat a repara. Daca detineti o firma in centrul careia se afla sistemul informatic, iar intreaga activitate se deruleaza prin intermediul acestora, orice deficienta genereaza pierderi.

Investigarea sistemului informatic este etapa in care se elaboreaza un plan de realizare a unui sistem informatic nou sau se dezvolta cel vechi. Cu toate acestea pentru implementarea echipamentelor existente sau achizitionate in cadrul sistemului si retelei, dar si intretinerea si dezvoltarea acestora se face prin realizarea mentenantei sistemelor.

Intretinerea sistemelor

Pe lângă întreținerea sistemelor informatice, veti beneficia de o privire regulată asupra politicilor , procedurilor și documentației IT.

Desi foarte multe firme nu acorda o atentie deosebita acestor servicii de intretinere a sistemelor informatice, acestea ajung sa aiba pierderi enorme cauzate de nepasarea manifestata in momentul in care erorile au inceput sa apara.

În afară de întreținerea generală a sistemelor informatice, trebuie să vă asigurați că exista un departament pentru întreținere periodică IT legată de securitate . Nerespectarea acestui lucru poate avea un impact direct asupra securității sistemelor informatice și a datelor.

Revizuiti si intretineti sistemul de informatii pentru ca activitatile zilnice sa se desfasoare fara probleme.