Întreținerea Sistemelor Informatice
2323
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2323,page-child,parent-pageid-1944,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Întreținerea Sistemelor Informatice

In cadrul oricarei companii aparitia unor erori inca din faza de proiectare si creare a unui sistem informatic sau in perioada de functionare conduc la pierderi de timp si resurse pentru aceasta indiferent de domeniul despre care vorbim.

Intretinerea sistemelor informatice are scopul de a realiza schimbari in ceea ce priveste componentele hardware, software patrunzand chiar si in alte proceduri are companiei, totul pentru a rezolza problemele aparute si pentru a se evita aparitia lor dupa o anumita perioada. Serviciile de intretinere a sistemelor IT sunt utile pentru companii ce au ca obiectiv performanta pe termen lung, pentru ca doar acordand o atentie deosebita acestor sisteme, activitatile se vor desfasura conform standardelor.

Activitatea de mententa si intretinere a sistemelor incepe dupa implementarea/instalarea sistemului informatic si are rolul de a asigura functionarea in parametri normali.

In functie de scopul serviciilor de mententant, aceasta se poate diviza in:

  • mententa corectiva ce are ca obiectiv repararea si inlaturarea defectelor sau erorilor din proiectare, programare sau implementare;
  • mentenanta adaptiva ce are rolul de a adauga un surplus de valoare;
  • mentenanta preventiva utilizata pentru a reduce riscurile ca sistemul existent sa cedeze in timpul functionarii.

Sistemele informatice sunt supuse pericolelor in fiecare moment de functionare, iar aparitia erorilor sau chiar caderea sistemului se poate produce in orice moment, situatie ce trebuie evitata pe cat posibil.

A intretine este mai ieftin si mai eficient decat a repara. Daca detineti o firma in centrul careia se afla sistemul informatic, iar intreaga activitate se deruleaza prin intermediul acestora, orice deficienta genereaza pierderi.

Investigarea sistemului informatic este etapa in care se elaboreaza un plan de realizare a unui sistem informatic nou sau se dezvolta cel vechi. Cu toate acestea pentru implementarea echipamentelor existente sau achizitionate in cadrul sistemului si retelei, dar si intretinerea si dezvoltarea acestora se face prin realizarea mentenantei sistemelor.

Intretinerea sistemelor

reduce astfel de riscuri deoarece prin parcurgerea mai multor etape puteti fi siguri ca va puteti desfasura activitatea in conditii de eficienta maxima.

Desi foarte multe firme nu acorda o atentie deosebita acestor servicii de intretinere a sistemelor informatice, acestea ajung sa aiba pierderi enorme cauzate de nepasarea manifestata in momentul in care erorile au inceput sa apara.

Revizuiti si intretineti sistemul de informatii pentru ca activitatile zilnice sa se desfasoare fara probleme.