Intretinerea Sistemelor Informatice, Mentenanta si Proceduri IT
2323
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2323,page-child,parent-pageid-1944,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Intretinerea Sistemelor Informatice

Intretinerea sistemelor informatice va va ajuta ca acestea sa functioneze fara probleme. Actiunile noastre exploreaza activitatile IT periodice pe care ar trebui sa le implementati pentru a maximiza eficienta.

Intretinerea sistemelor informatice are scopul de a realiza schimbari in ceea ce priveste componentele hardware, software patrunzand chiar si in alte proceduri ale companiei, totul pentru a rezolva problemele aparute si pentru a se evita aparitia lor dupa o anumita perioada. Serviciile de intretinere a sistemelor IT sunt utile pentru companii ce au ca obiectiv performanta pe termen lung, pentru ca doar acordand o atentie deosebita acestor sisteme, activitatile se vor desfasura conform standardelor.

Gestionarea eficienta a operatiunilor ajuta la mentinerea integritatii datelor si reduce intarzierile si costurile de exploatare IT. Intretinerea Sistemelor Informatice incepe dupa implementarea/instalarea sistemului informatic si are rolul de a asigura functionarea in parametri normali.

Intretinerea Sistemelor Informatice

In cadrul evaluarii controalelor de nivel inalt, adoptate de management pentru a se asigura ca sistemele informatice functioneaza corect si satisfac obiectivele, procesul de mentenanta poate determina daca activitatile IT sunt implementate adecvat.
In cadrul evaluarii este necesara examinarea urmatoarelor aspecte:

1. Structura organizationala IT;
2. Strategia IT si implicarea managementului de varf;
3. Politici de personal si de instruire;
4. Documentatie si politici de documentare (politici de pastrare a documentelor);
5. Politici de externalizare;
6. Implicarea auditului intern;
7. Politici de securitate IT;
8. Conformitatea cu reglementarile in vigoare;
9. Detectarea riscurilor asociate controalelor de management neadecvate;

Parte din Intretinerea Sistemelor Informatice • Infrastructura hardware/software si de securitate a sistemului • Infrastructura hardware, software si de comunicatie. Documentatie de prezentare; • Politica de securitate. Proceduri generale. Proceduri operationale IT (back-up, managementul capacitatii, managementul configuratiilor, managementul schimbarii proceselor, managementul schimbarilor tehnice, managementul problemelor etc.); • Proceduri si norme specifice, inclusiv cele legate de administrare si securitate, in vederea cresterii gradului necesar de confidentialitate si a sigurantei in utilizare, in scopul bunei desfasurari a procedurilor electronice si pentru asigurarea protectiei datelor cu caracter personal; • Arhitectura de sistem. Categorii de servicii si tehnologii utilizate; • Arhitectura de retea. Tipuri de conexiuni; • Personalul implicat in proiecte. Numar, structura, calificare; • Manuale, documentatie de sistem si orice alta documentatie referitoare la aplicatiile informatice.

A intretine este mai ieftin si mai eficient decat a repara. Daca detineti o firma in centrul careia se afla sistemul informatic, iar intreaga activitate se deruleaza prin intermediul acestora, orice deficienta genereaza pierderi.

Parte din Intretinerea Sistemelor Informatice, investigarea sistemului informatic este etapa in care se elaboreaza un plan de realizare a unui sistem informatic nou sau se dezvolta cel vechi. Cu toate acestea pentru implementarea echipamentelor existente sau achizitionate in cadrul sistemului si retelei, dar si intretinerea si dezvoltarea acestora se face prin realizarea mentenantei sistemelor.

Intretinerea Sistemelor Informatice

Pe langa intretinerea sistemelor informatice, veti beneficia de o privire regulata asupra politicilor, procedurilor si documentatiei IT.

Desi foarte multe firme nu acorda o atentie deosebita acestor servicii, acestea ajung sa aiba pierderi enorme cauzate de nepasarea manifestata in momentul in care erorile au inceput sa apara.

In afara de intretinerea sistemelor informatice, trebuie sa va asigurati ca exista un departament pentru intretinere periodica IT legata de securitate . Nerespectarea acestui lucru poate avea un impact direct asupra securitatii sistemelor informatice si a datelor.

Revizuiti si intretineti sistemul de informatii pentru ca activitatile zilnice sa se desfasoare fara probleme.