Intreținerea Sistemelor Informatice, Mentenanta si Proceduri IT
2323
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2323,page-child,parent-pageid-1944,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Intreținerea Sistemelor Informatice

Intreținerea sistemelor informatice vă va ajuta ca acestea să funcționeze fără probleme. Actiunile noastre explorează activitățile IT periodice pe care ar trebui să le implementați pentru a maximiza eficiența.

Intretinerea sistemelor informatice are scopul de a realiza schimbari in ceea ce priveste componentele hardware, software patrunzand chiar si in alte proceduri ale companiei, totul pentru a rezolva problemele aparute si pentru a se evita aparitia lor dupa o anumita perioada. Serviciile de intretinere a sistemelor IT sunt utile pentru companii ce au ca obiectiv performanta pe termen lung, pentru ca doar acordand o atentie deosebita acestor sisteme, activitatile se vor desfasura conform standardelor.

Gestionarea eficientă a operaţiunilor ajută la menţinerea integrităţii datelor şi reduce întârzierile şi costurile de exploatare IT. Intreținerea Sistemelor Informatice incepe dupa implementarea/instalarea sistemului informatic si are rolul de a asigura functionarea in parametri normali.

Intreținerea Sistemelor Informatice

În cadrul evaluării controalelor de nivel înalt, adoptate de management pentru a se asigura că sistemele informatice funcţionează corect şi satisfac obiectivele, procesul de mentenantă poate determina dacă activităţile IT sunt implementate adecvat.
În cadrul evaluării este necesară examinarea următoarelor aspecte:

1. Structura organizaţională IT;
2. Strategia IT şi implicarea managementului de vârf;
3.Politici de personal şi de instruire;
4.Documentaţie şi politici de documentare (politici de păstrare a documentelor);
5.Politici de externalizare;
6.Implicarea auditului intern;
7.Politici de securitate IT;
8.Conformitatea cu reglementările în vigoare;

9.Detectarea riscurilor asociate controalelor de management neadecvate;

Parte din Intreținerea Sistemelor Informatice • Infrastructura hardware/software şi de securitate a sistemului • Infrastructura hardware, software şi de comunicaţie. Documentaţie de prezentare; • Politica de securitate. Proceduri generale. Proceduri operaţionale IT (back-up, managementul capacităţii, managementul configuraţiilor, managementul schimbării proceselor, managementul schimbărilor tehnice, managementul problemelor etc.); • Proceduri şi norme specifice, inclusiv cele legate de administrare şi securitate, în vederea creşterii gradului necesar de confidenţialitate şi a siguranţei în utilizare, în scopul bunei desfăşurări a procedurilor electronice şi pentru asigurarea protecţiei datelor cu caracter personal; • Arhitectura de sistem. Categorii de servicii şi tehnologii utilizate; • Arhitectura de reţea. Tipuri de conexiuni; • Personalul implicat în proiecte. Număr, structură, calificare; • Manuale, documentaţie de sistem şi orice altă documentaţie referitoare la aplicaţiile informatice.

A intretine este mai ieftin si mai eficient decat a repara. Daca detineti o firma in centrul careia se afla sistemul informatic, iar intreaga activitate se deruleaza prin intermediul acestora, orice deficienta genereaza pierderi.

Parte din Intreținerea Sistemelor Informatice, investigarea sistemului informatic este etapa in care se elaboreaza un plan de realizare a unui sistem informatic nou sau se dezvolta cel vechi. Cu toate acestea pentru implementarea echipamentelor existente sau achizitionate in cadrul sistemului si retelei, dar si intretinerea si dezvoltarea acestora se face prin realizarea mentenantei sistemelor.

Intreținerea Sistemelor Informatice

Pe lângă întreținerea sistemelor informatice, veti beneficia de o privire regulată asupra politicilor, procedurilor și documentației IT.

Desi foarte multe firme nu acorda o atentie deosebita acestor servicii, acestea ajung sa aiba pierderi enorme cauzate de nepasarea manifestata in momentul in care erorile au inceput sa apara.

În afară de intreținerea sistemelor informatice, trebuie să vă asigurați că exista un departament pentru întreținere periodică IT legată de securitate . Nerespectarea acestui lucru poate avea un impact direct asupra securității sistemelor informatice și a datelor.

Revizuiti si intretineti sistemul de informatii pentru ca activitatile zilnice sa se desfasoare fara probleme.