Securitate IT întreţinere sisteme informatice, audit IT - Networld IT&C
1950
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1950,page-parent,page-child,parent-pageid-420,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Securitate IT

Asigurati-va ca luati masuri de precautie adecvate pentru a face fata problemelor de securitate IT si mentinerea sistemelor care ruleaza fara probleme.

Probleme de Securitate IT

Securitate IT: Exista mai multe surse de amenintari la adresa securitatii de exemplu:

Pierderea sau coruperea datelor

Datele sunt una dintre cele mai mari active. Protejati-le de probleme de securitate IT, cum ar fi amenintarile fizice (incendiu, furt server si asa mai departe), atacuri rau intentionate si stergerea accidentala.

Navigare Internet

In securitate IT trebuie sa luam in considerare hackerii si infractorii cibernetici care pot viza sistemele dvs. de afaceri, sau ai putea fi afectat de site - uri infectate, software - ul, virusi, troieni, spyware sau spam - (nesolicitate de e - mail).

Securizarea Sistemului IT

Componente Hardware si Software

Securitate IT: un firewall, care se afla intre reteaua de calculatoare si la internet pentru a asigura protectia prin verificarea tuturor datelor care sunt trimise si primite. Un antivirus ar trebui sa ruleze pe fiecare PC pentru a proteja impotriva virusilor, a programelor spion si a altor amenintari. Un filtru de spam va preveni junk e - mail provocand daune si intreruperi. Software de backup va ajuta sa efectuati copii in conditii de siguranta a datelor importante.

Stabilirea unor proceduri standard

Astfel incat personalul dvs. sa stie cum sa previna si pentru a raspunde la amenintarile de securitate it in mod de lucru local sau online.

Depistarea precoce a problemelor

Poate minimiza daunele cauzate de un virus sau tentativa de hacking, incercand sa promoveze o abordare deschisa in raportarea problemelor de securitate it.

1. Evaluarea riscurilor de securitate IT eficienta

Un plan de securitate IT va permite sa intelegeti vulnerabilatatile in sistemele informatice. Puteti lua apoi masuri pentru a preveni aceste probleme care apar. Planul de securitate IT nu trebuie sa fie un document lung care sa acopere toate vulnerabilitatile de securitate posibile. Dar ar trebui sa va ajute sa va protejati datele si sistemele.

2. Scrierea planului de securitate IT

Gestionarea Activelor

Acestea sunt hardware, software, sistemele si datele care compun sistemul informatic si de securitate IT. Ele pot include programe de calculator, servere si servicii externe, cum ar fi gazduire web.

Evaluarea Riscurilor de Securitate

Stabilirea riscurilor de securitate IT ce ar putea ameninta activele dumneavoastra. De exemplu, virusi, hackeri, daune fizice sau erori ale angajatilor. Luati in considerare daunele pe care ar putea fi cauzate in fiecare caz in parte. De exemplu, in cazul in care serverul dvs. a fost luata off-line, ar putea compania dumneavoastra continua sa functioneze?

Prioritizarea Protectiei IT

Dupa ce ati evaluat posibilele daune de la fiecare amenintare si probabilitatea producerii acestuia, puteti decide care dintre amenintari prezinta grad ridicat vulnerabilitate. De exemplu, s-ar putea determina ca securitatea it a server-ului dvs. este mai importanta decat protectia calculatoarelor individuale.

3. Reducerea vulnerabilitatilor de securitate IT

Dupa ce ati scris planul de securitate IT, ar trebui sa se puna in aplicare recomandarile:

  •   Comunica planul personalului dumneavoastra. Asigurati-va angajatii pentru asumarea responsabilitatilor.
  • Asigurati-va ca au timp si resurse pentru a face modificarile recomandate pentru sistemele IT.
  • Creati politici IT si stabiliti un calendar pentru punerea in aplicare a masurilor.

4. Mentinerea planului de securitate IT

Riscul de securitate IT a informatiilor pentru afacerea dvs. este in continua schimbare, astfel incat ar trebui sa se revizuiasca in mod regulat planul de securitate. Fiti la curent cu vulnerabilitati de securitate in curs de dezvoltare prin aderarea la buletine de la companii de securitate. Asigurati-va ca actualizati in mod regulat protectia dumneavoastra. De exemplu, prin actualizarea cu regularitate a software-ului anti-virus, astfel incat sa fie protejate impotriva celor mai noi vulnerabilitati. Daca efectuati modificari in sistemul de securitate IT sau investitii in software sau hardware nou, examinati intotdeauna planul de securitate IT.

Securitatea Internetului

Internetul este probabil sa fie cea mai mare sursa unica de riscuri de securitate it, site-uri web si e-mailuri, pot fi o sursa de infectii virale si malware, care pot duce la distrugerea datelor si pierderi financiare.

Luarea de masuri-cheie pentru a proteja – cum ar fi instalarea software-ului de securitate si folosind un firewall – va va ajuta sa va protejeze impotriva acestor amenintari de securitate it pe internet.

Amenintari-cheie pe Internet

Este posibil sa intalniti o serie de probleme de securitate it pe internet si site-ul web. De exemplu:

Site-uri web rau intentionate pot infecta computerele cu virusi, spyware si alte programe. S-ar putea sa stearga datele cheie sau trimiterea acestora catre persoane neavizate.

Phishing email - uri si site - uri ce se prezinta ca organizatii legitime pentru a va convinge sa predati informatii, cum ar fi detaliile bancare.

Servicii de cloud computing nesecurizata. O problema de securitate cu serviciul de cloud computing - cum ar fi un atac de hackeri - ar putea duce la date furate sau distruse.

Buna Protectie a Datelor

Stocarea datelelor in siguranta

Controlati nivelurile de acces, astfel incat numai persoanele autorizate sa aiba acces la aceste date.

Nu eliberati date persoanelor neautorizate

De exemplu, executati o verificare de securitate inainte de a discuta cu clientii despre conturile lor.

Criptati datele inainte de a trimite

Fiti foarte precaut atunci cand copiati sau transferati date.

Nu stoca date importante,

in cazul in care acestea pot fi cu usurinta furate sau pierdute.

Securitate it si software antivirus

Securitatea si software-ul antivirus joaca un rol esential in protejarea serverelor si pc-urilor. Acestea ofera o linie de aparare cheie prin detectarea, blocarea si eliminarea virusilor, spyware si malware (software rau intentionat), inainte de a putea face daune de durata.

Software-ul de securitate it va ajuta sa pastrati computerele companiei si reteaua securizata prin analizarea datelor si fisierelor pentru ceva care pare suspect. Cele mai multe pachete de securitate for efectua urmatoarele:

Monitorizeaza conexiunea retea si Internet a computerului, impotriva celor rau intentionati care incearca sa se conecteze la sistemul dumneavoastra. Virusii si malware se pot raspandi prin intermediul de site-uri infectate, email-uri si fisiere trimise pentru afacerea ta. Securitate si antivirus software identifica aceste amenintari prin compararea fisierelor de pe computer la semnaturile electronice de virusi cunoscuti.

Monitorizeaza fisierele in care acestea sunt deschise, pentru a se asigura ca nu au fost infectate cu un virus cunoscut sau o bucata de malware.

Tipuri de software de securitate

Securitatea si software-ul antivirus joaca un rol esential in protejarea serverelor si pc-urilor. Acestea ofera o linie de aparare cheie prin detectarea, blocarea si eliminarea virusilor, spyware si malware ( software rau intentionat), inainte de a putea face daune de durata.

Software de securitate va ajuta sa pastrati computerele companiei si reteaua securizata prin analizarea datelor si fisierelor pentru ceva care pare suspect. Cele mai multe pachete de securitate for efectua urmatoarele:

Software-ul de securitate de sine statator

Acest lucru trebuie sa fie instalat si gestionat pe fiecare calculator in parte. Este bun pentru companii cu pana la cinci calculatoare.

Software de securitate centralizata

Aceste pachete va ofera un panou de control central pentru a gestiona protectia pe toate computerele dumneavoastra. Configurarea unui pachet centralizat necesita o anumita expertiza, dar, de obicei, este mai convenabila si mai eficienta pentru intreprinderile cu peste cinci calculatoare.