Securizare sistem IT profesionala - Apeleaza la profesionisti
1311
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1311,page-child,parent-pageid-1950,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Securizarea sistemului IT

Mentinerea securitatii sistemelor IT este o problema cu care se confrunta firmele in care componenta IT ocupa o pondere mare deoarece exista multiple surse de amenintari la adresa securitatii.

In cadrul firmelor activitatile desfasurate presupun utilizarea unor date si informatii confidentiale, iar pierderea sau coruperea datelor, dar si navigarea pe internet reprezinta principalele amentintari la adresa securitatii.

Datele reprezinta unele dintre cele mai mari active si este necesara protejarea acestor in ceea ce priveste securitatea lor de amenintari precum cele fizice( incendiul, furt server s.a) sau atacurile rau intentionate si stergerea datelor.

In functie de domeniul in care activati puteti reprezenta o tinta pentru hackeri si pentru infractorii cibernetici care va pot viza sistemele dvs. de afaceri sau in momentul navigarii sa fiti afectati de site-uri infectate cu visuri care sa va creeze probleme grave in functionarea sitemului.

Din cele mentionate anterior puteti face o evaluare estimativa a pierderilor pe care firma dumneavoastra le-ar putea avea in cazul unor brese in sistemul de securitate.

Este esential sa stabiliti un set de proceduri standard pentru ca personalul sa fie capabil sa previna si sa raspunda la amenintarilor aparute la adresa sistemului informatic intern. Acest lucru nu este insa suficient deoarece este necesar si un firewall care sa verifice toate datele ce urmeaza a fi primite si trimise.

Pentru cresterea securitatii se recomanda rularea in permanenta a unui antivirus, instalarea unui filtru de spam, dar si un software de back-up care sa va permita sa efectuati copii in conditii de siguranta a datelor importante. Depistarea preventiva a problemelor este un pas important prin care puteti minimiza daunele cauzate de un virus sau de o tentativa de hacking.

Etapele realizarii securitatii sistemului IT

Evaluati riscurile

Social Mentions Monitoring

Reduceti vulnerabilitatile sistemului

Mentineti planul de securitate

Desi efectuarea securitatii sistemului IT se poate rezuma la 4 etape, acestea nu sunt atat de simple precum par, deoarece internetul este cea mai mare sursa unica de riscuri de securitate, site-uri web si e-mailuri care pot fi o sursa de vulnerabilitati virale si malware, virus, care pot duce la distrugerea datelor si implicit pierderi financiare.