Da refresh afacerii tale!

Campania #StaiAcasaTeSustinem se adreseaza antreprenorilor interesati de relocarea afacerii in mediul online sau de implementarea masurilor de munca la distanta.

shape

32% dintre utilizatori au conectat dispozitive de stocare infectate la computere

In plus fata de amenintarile cibernetice, utilizatorii sunt ingrijorati cu privire la accesul neautorizat la datele lor personale si la informatiile stocate pe dispozitive. Potrivit cercetarii, aceasta problema afecteaza 14% dintre utilizatorii de computere si de laptopuri, 12% dintre posesorii de tablete si 10% dintre respondentii care utilizeaza smartphone-uri. Este important de retinut faptul ca accesul la informatiile personale nu este cauzat intotdeauna de o infectie; vinovatul poate fi cu usurinta un coleg indiscret de la birou sau un strain care gaseste intamplator dispozitivul pierdut. De aceea, cea mai eficienta masura de securitate este criptarea tuturor fisierelor cu informatii importante.

O alta metoda relativ raspandita de a fura informatiile utilizatorilor este interceptarea retelelor wireless. In prezent, multe cafenele, restaurante si alte localuri publice dispun de asa zisele „hot-spot-uri”, care rareori folosesc parole sau criptari. Aceste retele pot fi, astfel, folosite de oricine. In plus, interceptarea si verificarea traficului de pe retele este o sarcina relativ simpla pentru infractorii cibernetici.

Expertii O+K Research au aflat ca 46% dintre utilizatorii de smartphone-uri si 48% dintre posesorii de tablete folosesc retele publice nesecurizate. 29% dintre utilizatorii de laptopuri folosesc Wi-Fi gratuit. De asemenea, peste jumatate dintre respondenti utilizeaza aceste retele in fiecare zi sau cel putin de 2-3 ori pe saptamana. Aceasta statistica ingrijoratoare demonstreaza clar faptul ca utilizatorii subestimeaza pericolele asociate cu folosirea retelelor Wi-Fi gratuite. In ceea ce priveste retelele wireless, este foarte usor de evitat interceptarea datelor, folosind numai hot-spot-uri securizate.

Rezultatele initiale ale studiului releva faptul ca utilizatorii traiesc intr-un mediu nesigur si pot fi atacati de infractorii cibernetici la orice utilizare a retelelor vulnerabile. Astfel, pentru protejarea datelor personale au nevoie de mai mult decat o protectie standard anti-malware. Securizarea schimbului de informatii online, protejarea tranzactiilor financiare, blocarea paginilor web infectate sau frauduloase – aceasta combinatie de tactici aplicate concomitent reprezinta strategia optima de aparare.

Solicita oferta personalizata

Daca doriti o oferta, pur si simplu completati acest formular si va vom raspunde.
Actualizare COVID- 19 intalnirile IT fata in fata au fost inlocuite temporar cu sesiunile Microsoft Teams si Google Meet.


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Cere o oferta fara obligatii