Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Alegerea unui laptop

Alegerea unui laptop pentru portabilitate maximă în funcție de caracteristici și buget

Mulți vor să aibă unul pentru jocuri, alții pentru web și streaming, sau doar ca au nevoie!

La ce trebuie să mă uit în momentul în care aleg un laptop?
Din punctul meu de vedere, în alegerea unui laptop trebuie să fie privit astfel:

  • design (display, tastatură iluminată după caz, tastatură numerică)
  • din ce material este realizat (plastic, aluminiu, carbon)
  • memoria ram
  • procesor
  • placă video
  • autonomie baterie
  • producător (brand)

Pe planul secundar am lăsat special hard disc (HDD/SSD) și memoria (RAM). Oricând recomand un hard de tip SSD în în locul unui hard normal mecanic cu platane, iar încă o plăcuță de RAM se poate adăuga oricând, fără nicio problemă . La unele modele sunt puse într-un locaș (slot) separat, tocmai pentru că upgrade-ul să nu fie executat cu mare dificultate.

Laptop pentru jocuri
Multe persoane aleg să se joace de pe laptop. În jocuri, cel mai mult contează placă video, așa că vă recomand să achiziționați un laptop cu un procesor mai slăbuța 3-4 generație, dar cu o placă video bună dedicata cele integrate nu sunt de ajutor.

Laptop pentru editare multimedia
Dacă vorbim de editare video, va trebui să alegem ceva și cu placa video bună, dar și procesor destul de puternic din generația 5 respectiv 6. Dacă facem editare video/foto la nivel profesional un display de calitate, rezoluție Full HD calibrat corespunzător.

Laptop pentru navigare web și streaming și filme
Aproape toate laptopurile sunt capabile să redea filme destul de bine fără imagini sacadate. Trebuie să ne uităm la cele care au display de calitate, dacă se poate unul cu panou IPS sau un AMOLED de calitate, în rest procesor, memorie ram și placa video nu sunt de importanță majoră.
Etichetarea procesoarelor INTEL:
· H – performanță pentru placa video
· HK – performanță maximă pentru placă video și deblocat
· HQ – procesor quad core, performanță pentru placa video
· U – modele ULV, cu consum mic de energie, nu foarte performante

Memorie RAM
Pe piața exista o luptă a laptopurilor cu 16 GB RAM. Consider că nu este cazul momentan achiziția unuia cu 16 GB RAM. Am 8 GB în momentul de față și nu am primit avertisment că nu mai am memorie. Chiar dacă alegem un laptop cu 4 GB, nu este nicio problemă, o plăcuță de RAM costa puțin și oricând se poate face upgrade.

Placa video
Exista un fals marketing pe care îl practică producătorii nVIDIA și AMD. Pentru că vânzările de PC-uri sunt în scădere, aceștia au început tot mai mult să rebrenduiasca modele vechi și să lanseze 1,2 plăci video. Ai senzația că ai ales o placă video de ultima generație, dar, de fapt, iei n model vechi,” ambalata sunt alt nume”.
Chiar dacă trimitem semnal, fie el analog, fie digital, pe dispozitivele externe, TV LED, nu avem nevoie de atât de mult pe video.

Medii de stocare SSD, HDD, SSH
Cele mai multe laptopuri au hard disc normal (HDD) mecanic, dar găsim și laptopuri cu SSH este o combinație în cel mecanic cu memorie flash (NAND), ce poate fi folosit doar ca memorie cache.
SSD (Solid State Drive)
Recomand dacă se poate înlocuirea unui hard disc mecanic cu unul pe SSD.Chiar sunt bune și foarte rapide, În ultima perioadă costurile prețul pe activă a scăzut semnificativ. Așadar, vitezele chiar sunt impresionante pentru acesta. La început acestea se stricau destul de repede, dar acum SSD-urile ajung să funcționeze mult mai mulți ani decât un hard normal.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: