Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Bring Your Own Device

Chiar daca o companie adopta sau nu in mod oficial politica “Bring Your Own Device” (aducerea propriului dispozitiv de acasa), angajatii folosesc in prezent mai multe dispozitive ca niciodata. Potrivit unei cercetari desfasurate de Kaspersky Lab in 3.300 de companii la nivel mondial, aproape 80% dintre companii se asteapta sa inregistreze o crestere a numarului de dispozitive IT folosite de angajatii lor, in urmatorul an. Aproape 44% se asteapta sa inregistreze cu 10% mai multe dispozitive; 27% se asteapta la o crestere intre 10 si 50 de procente, iar 8% dintre companiile respondente se asteapta la o crestere mult mai mare a numarului de dispozitive folosite, de peste 50%. Alte 16 procente dintre companii se asteapta ca numarul de dispozitive utilizate de angajati sa ramana neschimbat, doar 4% dintre acestia considerand ca numarul de dispozitive IT o sa scada in decursul anului urmator. Fara indoiala, administratorii inteleg ca schimbarile mentionate presupun o crestere a numarului de indatoriri, deoarece aceste dispozitive suplimentare nu trebuie doar gestionate, ci si integrate in strategia de securitate a companiei.

Cresterea numarului de dispozitive IT folosite in companie rareori presupune infiintarea unor puncte de lucru suplimentare. In majoritatea cazurilor, dispozitivele utilizate sunt laptop-uri, tablete sau smartphone-uri. Pentru ca acestea nu sunt folosite doar in birourile angajatilor, ci si in afara companiei, la clienti sau acasa, securitatea IT devine o problema suplimentara. Daca intervine un incident, administratorii sunt nevoiti adesea sa ofere asistenta de la distanta. Doar un mic procent din numarul de dispozitive de care sunt responsabili acestia se afla la sediul companiei. Restul pot fi folosite oriunde pe glob. Cu cativa ani in urma, doar companiile active la nivel global, cu puncte de lucru in diferite tari, erau nevoite sa gestioneze astfel de situatii. In prezent, insa, chiar si firmele mici si mijlocii pot fi afectate.

Chiar daca solutiile folosite de marile corporatii pentru gestionarea problemelor de securitate sunt prea complexe pentru IMM-uri, acestea nu isi pot permite sa piarda controlul asupra dispozitivelor de lucru. Situatia este complicata de faptul ca foarte putine firme maresc bugetul departamentelor IT, tendinta fiind in sensul opus.

Mai mult, analizand resursele umane din departamentele IT, se observa ca au loc reduceri in mai multe zone. Desi in 2011, 24% dintre companiile intervievate de Kaspersky Lab aveau cel putin 250 de angajati IT, in 2012 numarul acestora a ajuns la 15%. Aceasta consolidare afecteaza companiile de toate dimensiunile, tot mai putini angajati fiind nevoiti sa asigure buna functionare si securizarea unui numar tot mai mare de dispozitive. Pentru a preveni un incident major in companii, administratorii IT trebuie sa fie mai productivi. In aceasta situatie, trebuie utilizata o solutie combinata pentru management si securitate.

Ideea de management al sistemului tinde sa ii intimideze pe administratori, care au impresia ca sarcina presupune folosirea unui software foarte complex, specific marilor corporatii. Insa lucrurile nu stau intotdeauna asa. Solutia ideala pentru companiile mici si mijlocii imbina gestionarea dispozitivelor cu cele mai recente tehnologii de securitate si dispune de o interfata comuna, care sa permita managementul computerelor, al laptop-urilor si al smartphone-urilor. Solutiile care permit administratorilor sa ajusteze configurarile de securitate direct din aceasta interfata, cand aplica patch-uri sau verifica avertizarile de malware, ofera o valoare adaugata. Software-ul ar trebui sa sustina administratorii in indeplinirea acestor sarcini, asigurand automatizarea si sabloanele necesare. Functiile acestea permit ca sarcinile recurente sa fie indeplinite cu efort minim, economisind timp pentru alte activitati.

Solutia Kaspersky Endpoint Security for Business a fost construita plecand de la nevoile companiilor mici si mijlocii si dispune de tehnologii cu protectie premium, fara a fi nevoie de un buget mai mare sau de resurse umane suplimentare pentru a le gestiona.Fiind disponibila deja pe piata in pachete specializate pentru companii de toate dimensiunile, solutia Kaspersky Endpoint Security for Business este o platforma singulara si unificata, creata de inginerii Kaspersky Lab de la un singur cod de baza, oferind o protectie mai buna decat orice alt produs de securitate. Printr-o singura platforma, o singura consola si cu un singur cost, administratorii IT pot vedea, controla si proteja toate sistemele si utilizatorii finali din retea, fie ca este vorba de un PC de pe un birou, un computer virtual din alta localitate sau un smartphone care s-a pierdut prin tara.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: