Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Fenomenul Cyberbullying în rândul copiilor și tinerilor.

Rețelele de socializare sunt cele mai periculoase parte din lumea virtuală, plină de tot felul de amenințări văzut vreodată pe Internet. Cyberbullying-ul este o amenintare mult mai periculoasa pentru copii, decat considera multi parinti.

Kaspersky Lab a devenit partener asociat al proiectului ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments), sprijinind astfel evenimentul proiectului, Hackathon, cu scopul de a cultiva spiritul inovator al tinerilor in domeniul IT si de a aborda problema globala a hartuirii pe internet (cyberbullying).

Cyberbullying-ul este intimidarea intentionata, persecutia sau abuzul, cu care copiii si adolescentii se pot confrunta pe Internet. Interesant de remarcat, copiii intre 8 si 16 ani sunt mult mai atenti la aceasta amenintare decat parintii lor. Potrivit studiului, 13% dintre copii si 21% dintre parinti considera cyberbullying-ul inofensiv. In acelasi timp, 16% dintre copiii intervievati se tem mai mult de hartuirea online decat de cea offline, in timp de jumatate (50%) se tem la fel de mult de ambele tipuri de hartuire, reala sau virtuala.

Copiii socializeaza pe Internet, invata lucruri noi, se distreaza si, din pacate, se intalnesc cu situatii neplacute. Cyberbullying-ul este unul dintre cele mai periculoase lucruri cu care se poate confrunta un copil pe Internet, pentru ca poate avea un impact negativ asupra psihicului sau si ii poate cauza probleme pentru tot restul vietii. Cea mai buna solutie este sa vorbiti cu copiii si sa folositi programe de  control parental, care va pot pune in garda in legatura cu unele schimbari suspecte ale paginii lor de pe retelele de socializare.”

Pentru mai multe sfaturi despre cum sa va protejati copiii pe Internet, vizitati kids.kaspersky.com. Informatii despre o solutie tehnica la aceste probleme sunt disponibile pe Kaspersky Safe Kids.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: