Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Franţa vrea să oblige companiile de conţinut şi servicii web să plătească pentru traficul pe reţele

Companiile de pe internet generează trafic fără a efectua investiţii în infrastructura de reţea, a afirmat Pellerin, după ce a cerut companiei franceze Iliad, unul dintre principalii operatori din ţară, să nu mai blocheze spoturile publicitare distribuite pe internet. Google este cel mai mare jucător în sectorul publicităţii online.

Iliad a acceptat să nu mai blocheze mesajele publicitare de pe site-urile accesate de utilizatorii săi, a precizat Pellerin. Compania furnizează internet pentru peste 5,2 milioane de abonaţi, potrivit datelor de la sfârşitul lunii septembrie.

„Ce soluţii au la dispoziţie furnizorii de internet atunci când producătorii de conţinut le utilizează reţelele, dar nu investesc în ele? Trebuie să ne punem întrebări serioase despre cum ar putea companiile de pe web să investească în reţele”, a afirmat oficialul francez în timpul unei conferinţe de presă.

Pellerin şi ministrul Industriei Arnaud Montebourg vor participa pe 15 ianuarie la o dezbatere pe această temă, a adăugat Pellerin, precizând că va purta mai întâi discuţii cu şefii diviziei locale a Google.

Companiile de telecomunicaţii încearcă să găsească un model de business optim prin care să genereze venituri din creşterea traficului, care stresează reţelele şi impune investiţii. În ultimii ani, răspândirea rapidă a serviciilor de streaming de conţinut şi distribuţie digitală, dar şi explozia smartphone-urilor şi tabletelor au crescut semnificativ traficul la care trebuie să facă faţă reţelele de internet.

Unii operatori, printre care France Telecom şi BT Group, oferă contra cost companiilor de conţinut online acces mai rapid la reţea.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: