Franţa vrea să oblige companiile de conţinut şi servicii web să plătească pentru traficul pe reţele - Networld IT&C
Servicii de Intretinere IT, Protejare Sistem IT, Securitate Software, Control Software, Amenitari Securitate, Software de Securitate, Securitate Cibernetica, Planificare Securitate.
Mentenanta Sisteme IT, Securitate IT, Consultanta IT, Reparatii IT, Audit, Gazduire, Dezvoltare Site Prezentare, Dezvoltare Magazin Online, Promovare Site.
1752
post-template-default,single,single-post,postid-1752,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Network Map

Franţa vrea să oblige companiile de conţinut şi servicii web să plătească pentru traficul pe reţele

Companiile de pe internet generează trafic fără a efectua investiţii în infrastructura de reţea, a afirmat Pellerin, după ce a cerut companiei franceze Iliad, unul dintre principalii operatori din ţară, să nu mai blocheze spoturile publicitare distribuite pe internet. Google este cel mai mare jucător în sectorul publicităţii online.

Iliad a acceptat să nu mai blocheze mesajele publicitare de pe site-urile accesate de utilizatorii săi, a precizat Pellerin. Compania furnizează internet pentru peste 5,2 milioane de abonaţi, potrivit datelor de la sfârşitul lunii septembrie.

“Ce soluţii au la dispoziţie furnizorii de internet atunci când producătorii de conţinut le utilizează reţelele, dar nu investesc în ele? Trebuie să ne punem întrebări serioase despre cum ar putea companiile de pe web să investească în reţele”, a afirmat oficialul francez în timpul unei conferinţe de presă.

Pellerin şi ministrul Industriei Arnaud Montebourg vor participa pe 15 ianuarie la o dezbatere pe această temă, a adăugat Pellerin, precizând că va purta mai întâi discuţii cu şefii diviziei locale a Google.

Companiile de telecomunicaţii încearcă să găsească un model de business optim prin care să genereze venituri din creşterea traficului, care stresează reţelele şi impune investiţii. În ultimii ani, răspândirea rapidă a serviciilor de streaming de conţinut şi distribuţie digitală, dar şi explozia smartphone-urilor şi tabletelor au crescut semnificativ traficul la care trebuie să facă faţă reţelele de internet.

Unii operatori, printre care France Telecom şi BT Group, oferă contra cost companiilor de conţinut online acces mai rapid la reţea.

Nu Sunt Comentarii

Publică un Comentariu