Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Protejarea sistemului IT – Guvernanța securității informatice

Protejarea sistemului  IT  – Guvernanța securității informatice

Înainte de a stabili ce nivel de securitate este potrivit pentru afacerea dvs., va trebui să revizuiți sistemele și datele pe care le dețineți și să evaluați riscurile pentru acestea. Luați în considerare cât de valoroase, sensibile sau confidențiale sunt informațiile și ce prejudiciu sau primejdie ar putea fi cauza în cazul unui incident de securitate.

Crearea unei culturi interne și al unui mediu pregătit să gestioneze securitatea afacerii ar trebui să fie obiectivul central al preocupărilor dumneavoastră în acest sens.

Securitate cibernetica

Cadrul formal al securității cibernetice

Securitatea dvs. nu va funcționa decât dacă configurați proceduri bune și le urmați
Faceți din securitate cibernetică un element cheie al internetului dvs., al politicilor de e-mail social media și distribuiți-le tuturor angajaților.
Luarea de măsuri disciplinare imediate pentru încălcările de securitate poate fi contraproductivă, încurajând angajații să acopere problemele viitoare.
Repartizarea vinovăției este mai puțin importantă decât remedierea problemei.
Încercați să creați un mediu în care toată lumea ajută la identificarea potențialelor probleme de securitate.

 

cum devenim responsabili

Responsabilitățile pentru securitate cibernetică

Atribuie o responsabilitate clară pentru securitate

Administratorul dvs. de rețea va avea de obicei responsabilitatea de a selecta și implementa soluții de securitate.

Managementul de vârf trebuie să-și asume responsabilitatea generală. Administratorii pot fi trași la răspundere legală pentru securitatea anumitor tipuri de date.

Controlul informațiilor sensibile

Controlați modul în care datele sunt distribuite în afacerea dvs.

Nu permiteți angajaților să stocheze date sensibile pe propriile computere. În schimb, păstrați-l pe serverul dvs. sau în contul de stocare cloud deținut de companie.

Luați în considerare criptarea hard disk-urilor de laptopuri și tablete. Acest lucru asigură că hoții nu vor putea accesa datele dacă vor fura dispozitivul.

Evitați să copiați date importante pe suporturi amovibile, cum ar fi stick-urile de memorie. Dacă trebuie să faceți acest lucru, asigurați-vă că datele au fost criptate mai întâi.

incidente de securitate IT

Gestionarea incidentelor de securitate

Fiți atenți la  problemele semnalate

Infractorii cibernetici sau programele malware pot ataca sistemele dvs. și pot trece neobservate pentru o perioadă lungă de timp. Mulți oameni află numai că au fost atacați când este prea târziu, chiar dacă semnele de avertizare erau acolo. Avertizările sistemelor de securitate existente nu trebuie ignorate.

Fiti pregatiți să acționați.

O pregătire bună vă va permite să vă asigurați că abordați riscurile în mod consecvent. Personalul trebuie să știe cui să raporteze o problemă de securitate și ce trebuie să facă. Un proces de management al incidentelor este obligatoriu pentru o acțiune eficientă de înlăturare a efectelor unui posibil incident si revenirea la un mod operațional.

Adoptarea măsurilor de securitate potrivite vă poate salva afacerea, așa că apelați la  un consultant dacă nu aveți experiență internă. Noi vă putem ajuta!

Vezi mai multe  AICI  despre serviciile de care ai putea avea nevoie si cum te putem ajuta!

 

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: