Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

13 țări se alătura luptei globale împotriva Ransomware

Mai mult de 2 500 de victime au fost în măsură să decripteze dispozitivele lor mulțumită No More Ransom. La doar trei luni de la lansarea cu succes a proiectului No More Ransom, agențiile de aplicare a legii din alte 13 țări au semnat un tratat împotriva Ransomware.

Noii membri sunt: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Columbia, Franța, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Spania, Elveția și Regatul Unit. Mai multe agenții de aplicare a legii și organizațiile din sectorul privat, se vor alătura acestui program, în lunile următoare. Colaborarea lor va avea ca rezultat mai multe instrumente de decriptare gratuite care devin disponibile, ajutând chiar și mai multe victime să decripteze dispozitivele și de a debloca informațiile criptate.

Obiectivele proiectului sunt susținute de către Europol și Comisia Europeană, ceea ce demonstrează preocuparea UE cu privire la amenințarea tot mai mare de ransomware.
No More Ransom a fost lansat la 25 iulie 2016, de către Poliția olandeză Națională, Europol, Intel și Securitate Kaspersky Lab, introducerea unui nou nivel de cooperare între autoritățile de aplicare a legii și sectorul privat pentru a luptă împreună. Scopul https://www.nomoreransom.org portal on-line este de a oferi o resursă de ajutor pentru victimele ransomware. Utilizatorii pot găsi informații cu privire la ceea ce este ransomware, cum funcționează și, cel mai important, cum să se protejeze.

Pe parcursul primelor două luni, mai mult de 2 500 de oameni au reușit cu succes să decripteze dispozitivele lor, fără a fi nevoie să plătească criminali, folosind principalele instrumente de decriptare pe platformă (CoinVault, Wildfire și Shadow). Acest lucru a privat cybercriminals de o valoare estimată de 1,35 milioane de euro în răscumpărări.

În prezent, cinci instrumente de decriptare sunt listate pe site-ul web.
De la lansarea portalului în luna iulie, WildfireDecryptor a fost adăugat și două instrumente de decriptare actualizat: RannohDecryptor (actualizat cu un Decryptor pentru MarsJoke ransomware ) și RakhniDecryptor (actualizat cu Himera).

„Europol sustine si sprijina extinderea No More Ransom în cadrul UE și la nivel internațional pentru a răspunde la ransomware într-o manieră eficientă și concertată”, spune Steven Wilson, șeful Centrului European de combatere a criminalității informatice. „În ciuda provocărilor tot mai mari, inițiativa a demonstrat că o abordare coordonată de aplicare a legii UE, care să includă toți partenerii, pot avea ca rezultat succese semnificative în combaterea acestui tip de criminalitate, concentrându-se asupra importantelor domenii de prevenire.

Ransomware continuă să fie preocuparea dominantă pentru aplicarea legii UE. În conformitate cu Internet reprezintă criminalitatea organizată Amenințarea Europol de evaluare (IOCTA) 2016, numărul de variante cryptoware a fost multiplicat în ultimul an. Există mai multe ținte pentru ransomware, de la dispozitivele utilizatorilor individuali, pentru rețelele din cadrul industriei, asistență medicală sau chiar guverne. Această gamă largă de victime se reflectă în activitatea pe No More Ransom: mai mult de 24,5 milioane de vizualizări de pagini de la lansarea să, cu o medie consolidată de 0,4 milioane de euro pe zi.

Cryptoware (criptarea ransomware) a devenit cea mai proeminentă amenințare malware.

Ransomware este un tip de malware care blochează computerul victimelor sau criptează datele lor, cerându-le să plătească o răscumpărare pentru a recâștiga controlul asupra dispozitivului sau fișierele afectate. Ransomware este o amenințare de top pentru aplicarea legii UE: aproape două treimi din statele membre ale UE efectuează anchete în această formă de atac malware.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: