Raportul Cisco de securitate - Networld IT&C
1810
post-template-default,single,single-post,postid-1810,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Defense in depth

Raportul Cisco de securitate

Scăderea constantă a gazdelor unice de malware și adreselor IP – cu 30% în perioada ianuarie-septembrie 2013 – sugerează faptul că atacurile cu malware se concentrează în tot mai puține cazuri atât pe gazde cât și adrese IP.

Java rămâne limbajul de programare preferat de criminalii cibernetici. Potrivit datelor Sourcefire, companie achiziționată de Cisco anul trecut, exploit-urile Java reprezintă 91% din Indicatorii de Compromis (IOCs).

99% din malware-ul pe mobil targetează dispozitivele Android. Cu un procent de 43.8%, Andr/Qdplugin-A a fost cel mai răspândit malware, mai ales prin copii ale unor aplicații legitime, distribuite în magazine de aplicații neoficiale.

Industria farmaceutică și chimică, dar și producția de electronice au înregistrat un nivel ridicat al numărului de atacuri malware de-a lungul timpului. În 2012 și 2013 s-au înregistrat creșteri semnificative și în agricultură și minerit, până nu demult sectoare cu nivel scăzut de risc. Numărul de atacuri malware a continuat să crească, de asemenea, în energie, petrol și gaze.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.