Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Recuperare Date

Aveti nevoie sa recuperati datele pierdute?

Daca aveti nevoie de recuperare date de pe un hdd defect va asteptam in service pentru o diagnosticare gratuita.

In maxim 24 de ore de la inregistrarea hdd-ului in service unul dintre tehnicienii nostri va vor informa in privinta rezultatului diagnosticarii. In urma acestei diagnosticari veti afla tipul defectului, pretul pentru serviciile de recuperare si timpul necesar procesului de recuperare date hdd. Daca sunteti de acord se trece la recuperarea datelor, daca nu va returnam hdd-ul fara costuri de diagnosticare. Detinem cele mai noi tehnologii de recuperare a datelor de pe hdd si avem toate dotarile necesare pentru recuperarea oricarui tip de defect. Scopul nostru este recuperarea datelor de pe hdd-urile defecte, hardurile nu se repara In peste 85% din cazuri se reuseste recuperarea in totalitate a datelor de pe hdd-urile defecte, dar exista si cazuri complexe in care datele pot fi recuperate partial sau deloc. Hardurile din laptop-uri sunt cele mai expuse la socuri, in general HDD-urile sunt foarte sensibile la orice tip de soc.

In urma unei loviri a laptopului se pot produce deteriorari de suprafata pe platane si recuperarea datelor de pe HDD este foarte dificila. Daca ati scapat laptopul si ulterior cand il alimentati se aud zgomote ciudate este indicat sa-l opriti si sa margeti la un centru de recuperare date HDD. Orice alimentare a HDD-ului atunci cand are capetele de citire indoite poate fi dezastruoasa, practic daca unul din aceste capete de citire atinge suprafata se va produce o zgarietura concentrica care daca se mareste produce particule de praf care propaga si pe celelalte suprafete ale platanelor si fac ulterior recuperarea datelor imposibila.

In anumite cazuri in urma unui soc se produce blocarea motorului sau a capetelor de citire pe suprafata platanelor. Indiferent de situatie pentru astfel de cazuri este necesara desfacerea HDD-ului, analiza stadiului in care se afla hardiscul si alegerea procedului de recuperare date care duce la procentul maxim de date ce pot fi recuperare de pe hardul de laptop. Recuperarea datelor de pe HDD-uri externe Hardurile externe sunt extrem de folosite in momentul de fata practic sunt utilizate ca un fel de stick-uri usb de capacitate mai mare, diferenta este ca nu sunt la fel de rezistente la socuri precum stick-urile usb. Practic daca un hard extern sufera un soc exista o probabilitate destul de mare sa nu mai puteti accesa datele.

Hardurile Western Digital sunt cele mai utilizate tipuri de harduri externe asadar sunt si cele mai multe cazuri care vin in service pentru recuperare date hdd. Ultimele modele de harduri de WD folosesc anumite interfete USB speciale care fac encriptarea datelor pe platane. Modelele de 2.5″ au interfata USB incorporata in PCB si datele encriptate pe platane, acest lucru face recuperarea datelor extrem de dificila. Avem solutii de recuperare date hdd pentru acest clase de harduri chiar daca au fost lovite sau scapate. In foarte multe cazuri se intampla ca un urma unui soc hardul sa-si produca deteriorari pe una din cele 4 sau 6 suprafete si astefel se poate face o recuperare partiala a detelor de pe HDD.

Recuperare date hdd SAS sau SCSI Mai jos aveti enumerata o serie de defecte care pot fi prezentate de hdd:

DEFECT LOGIC

Un hdd poate fi incadrat la defect logic in urmatoarele situatii: s-a produs o stergere accidentala a fisierelor, s-a formatat hardul din greseala, s-a reinstalat sistemul de operare pe partitia grasita, a disparut partitia din cauza unui virus, nu mai porneste laptop-ul (sistemul de operare), etc. Pentru ca un hardisc sa se incadreze la un defect logic, acesta trebuie sa fie perfect functional. Daca hardiscul nu este perfect functional acesta se va incadra la unul din defectele de mai jos. Recuperare datelor de pe hdd in cazul defectelor logice se face cu softuri specializate care resusesc sa recupereze datele chiar daca acestea au fost sterse sau formatate….

DEFECT ELECTRIC

Acest tip de defect survine in urma fluctuatiilor de tensiune si de cele mai multe ori se manifesta prin arderea diodelor sau chip-urilor aflate pe PCB-ul ( placa electrica a hardului) hardiscului. Defectul electric mai poate surveni si din cauza conectarii gresite a mufelor de alimentare. Datorita faptului ca PCB-urile de noua generatie sunt unice pentru fiecare hard in parte schimbarea electricii nu ajuta la nimic ba chiar mai mult exista riscul sa produca detererioari. In astfel de situatii recuperarea datelor de pe hdd se face cu echipamente specializate care permit emularea si recuperare rom-ului hardiscului, ROM care contine adaptivii necesari pentru initilizarea corecata a hdd-ului si recuperarea datelor.

DEFECT FIRMWARE

Defectul firmware este unul dintre cele mai intalnite tip-uri de defecte la harduri. Va prezentam cateva situatii care se incadreaza la defect firmware: hardul este vazut in bios cu dimensiune 0 GB, hdd-ul este detectat de windows dar nu se poate citi nici un sector, se pot citi date din unele foldere dar din alte foldere daca cititi se blocheaza sistemul, hardul citeste datele cu o anumita viteze dupa care incetineste si se opreste.. Practic FIRMWARE-ul unui hdd este o informatie stocata pe suprafata platanelor si fara de care functionarea hdd-ului nu este posibila. Aceasta informatie contine module care sunt unice pentru fiecare hdd in parte si care nu pot fi imprumutate de la alte hdd-uri din aceeasi clasa. Procesul de RECUPERARE DATE HDD se realizeaza cu ajutorul unor echipamente care permit o conectare la zona de FIRMWARE a hdd-ului si in cele mai multe cazuri asigura recuperarea datelor.

DEFECT MECANIC

In urma socurilor fizice sau a unor puternice fluctuatii de tensiune hdd-ul se poate deterioara mecanic. Va prezentam cateva din situatiile cele mai intalnite: hardul extern este scapat de la o anumita inaltime dupa care scoate zgomote metalice, laptop-ul este trantit si nu mai porneste, in urma unei fluctuatii de curent se arde PCB si preamp-ul capetelor de citire, hardul are o problema simpla dar cineva nepriceput desface hardul si produce deterioarari mecanice… Aceste cazuri sunt cele mai complexe si necesita echipamente de ultima generatie si tehnicieni cu experienta. Serviciul de recuperare date se executa in CLEANROOM CLASS 100 pentru a nu patrunde particule de praf in interiorul hdd-ului cu ajutorulul unor echipamente specializate pentru defecte mecanice.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: