Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Sarcinile de gestionare a retelei

De ce conteaza intretinerea retelei IT

Exista mai multe motive pentru care este importanta o buna gestionare a retelei.

  • Prevenirea problemelor. La fel ca si service-ul unei masini, o buna gestionare a retelei va opri aparitia problemelor si va prelungi viata retelei.
  • Lucrati eficient. Un bun management asigura ca personalul dvs. are acces la IT-ul de care au nevoie pentru a-si face munca in mod eficient.
  • Mentinerea securitatii. Chiar daca configurati reteaua in siguranta pentru a incepe, aveti nevoie de un management bun pentru a va asigura ca ramane asa.
  • Sa fii la curent. Desi tehnologia de retea nu se misca la fel de rapid ca in alte domenii ale IT-ului de afaceri, actualizarile atente pot ajuta la imbunatatirea performantei.

O retea bine gestionata va va ajuta afacerea mai bine, reducand timpul petrecut in rezolvarea problemelor si va va permite sa continuati sa conduceti compania.

Sarcinile de gestionare a retelei

 

Exista sase domenii importante ale gestionarii retelei:

  • Management software . Aceasta implica ingrijirea software-ului instalat in reteaua dvs. sau accesat prin servicii cloud. Acesta include urmarirea software-ului instalat, aplicarea oricaror actualizari importante si decizia daca actualizati cand versiunile noi devin disponibile.
  • Management hardware . Trebuie sa mentineti echipamentul fizic care alcatuieste reteaua dvs. Aceasta ar putea implica inspectia serverelor, curatarea prafului de la aerisiri si testarea hardware-ului cheie, cum ar fi sursele de alimentare neintrerupte si unitatile de rezerva.
  • Gestionarea dispozitivelor . In plus fata de managementul hardware, trebuie sa obtineti un control pe diferitele dispozitive care se vor conecta la reteaua dvs. Este foarte probabil ca o gama vasta de laptopuri, smartphone-uri si tablete sa solicite acces, iar unele vor fi detinute de angajati. Prin urmare, este vital sa detineti capacitatea de a gestiona acreditarile lor de securitate central.
  • Managementul fisierelor. Deosebit de important daca operezi un depozit de fisiere centralizat pe un server, gestionarea fisierelor presupune pastrarea tuturor fisierelor din sistemul tau organizate, stergerea fisierelor temporare si arhivarea datelor vechi, astfel incat sa ai loc pentru a salva fisiere noi. Aceste sarcini sunt la fel de importante atunci cand utilizati servicii de stocare a fisierelor gazduite de cloud, cum ar fi Dropbox , Gdrive, OneDrive.
  • Managementul securitatii . Mentinerea retelei tale IT protejata impotriva amenintarilor cibernetice este foarte importanta in era digitala. Sarcinile legate de securitate includ rularea si testarea copiilor de rezerva, scanarea periodica a virusilor si testarea firewallului.
  • Managementul utilizatorului. Puteti reduce administrarea si imbunatati securitatea retelei dvs. oferind angajatilor niveluri diferite de acces, in functie de ceea ce trebuie sa faca, eliminand drepturile de acces la plecarea personalului si controland fisierele pe care oamenii le pot schimba.

Este important sa ramai in fruntea acestor lucruri. Efectuata in mod regulat, managementul si intretinerea retelei nu necesita o perioada mare de timp sau cauzeaza perturbari mari.

Mentinerea pe partea de sus a intretinerii retelei

Pentru a va asigura ca activitatile de gestionare si intretinere a retelei sunt efectuate in mod regulat, faceti pe cineva din afacerea dvs. sa fie responsabil de acestea si sa integreze sarcinile in programul companiei dvs. Daca ii lasati pana cand cineva va avea un moment liber, atunci probabil ca nu se vor termina niciodata!

Pentru a minimiza intreruperile, efectuati intotdeauna intretinerea retelei in afara programului normal de lucru. Sarcini precum optimizarea hard disk-urilor, rularea scanarilor de virus sau testarea sistemelor de rezerva pot incetini un server de retea.

S-ar putea sa fiti in masura sa automatizati anumite sarcini de management. De exemplu, scanerele de virus pot fi setate sa efectueze o scanare completa la un moment dat, iar daca optati pentru backup cloud, furnizorul de servicii va face cea mai mare parte a operatiunilor de ridicare grea pentru dvs.

Costuri de gestionare a retelei

Daca nu aveti un membru al personalului cu experienta corespunzator care sa se ocupe de sarcinile dvs. de gestionare a retelei, este intelept sa gasiti un furnizor IT extern care sa il poata face pentru dumneavoastra.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: