Ransomware - Cum evitam atacurile de tip Ransomware
2268
post-template-default,single,single-post,postid-2268,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.7.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Cum evitam atacurile de tip Ransomware

Cum evitam atacurile de tip Ransomware

Atacurile de tip Ransomware

 

Intrucat atacurile de tip ransomware se adreseaza din ce in ce mai mult organizatiilor de asistenta medicala, scolilor si agentiilor guvernamentale, expertii în securitate ofera sfaturi pentru a ajuta liderii IT sa se pregateasca si sa le protejeze.

Sfaturi pentru liderii IT

Expertii declara ca liderii in domeniul IT si al informatiilor ar trebui sa faca urmatoarele:

Pastrati stocuri clare de toate activele digitale si locatiile acestora. Infractorii cibernetici nu ataca un sistem pe care nu il cunoasteti.
Pastrati tot software-ul la zi, inclusiv sistemele de operare si aplicatiile.

Copie de rezerva

Faceti o copie de rezerva a tuturor informatiilor in fiecare zi, inclusiv informatii despre dispozitivele angajatilor, astfel incat sa puteti restabili datele criptate daca sunt atacate.
Faceti o copie de rezerva a tuturor informatiilor intr-o locatie sigura, in afara locatiei.

Segmentati-va reteaua

Nu plasati toate datele pe o partajare de fisiere accesata de toti cei din companie.
Instruirea personalului cu privire la practicile de securitate cibernetica, subliniind faptul ca nu se deschid atasamentele sau legaturile din surse necunoscute.
Elaborati o strategie de comunicare pentru a informa angajatii daca un virus ajunge in reteaua companiei.
Inainte de a se intampla un atac, colaborati cu consiliul dvs. pentru a determina daca compania dvs. intentioneaza sa plateasca o rascumparare sau sa lanseze o investigatie.
Efectuati o analiza a amenintarilor in comunicarea cu furnizorii pentru a trece peste securitatea cibernetica pe tot parcursul ciclului de viata al unui anumit dispozitiv sau aplicatie.
Instruiti echipele de securitate a informatiilor sa efectueze teste de penetrare pentru a gasi vulnerabilitati.
Precautia Link-urile sau atasamentele continute de mesajele email suspecte nu trebuie accesate / deschise. Site-urile web accesate si aplicatiile instalate trebuie sa fie confirmate ca sigure.

Atenuarea unui atac

Puteti explora kitul de raspuns rascumparat gratuit pentru o suita de instrumente care va pot ajuta. De asemenea, expertii recomanda urmatoarele pentru moderarea unui atac:

Cercetati daca alte tipuri de malware au fost investigate de alte echipe IT si daca este posibil sa le decriptati pe cont propriu. Aproximativ 30% din datele criptate pot fi decriptate fara sa plateasca o rascumparare, spune Kolochenko din High-Tech Bridge.


Scoateti masinile infectate din retea, astfel incat ransomware-ul sa nu utilizeze aparatul pentru a se raspandi in intreaga retea.

Decideti sau nu sa faceti o investigatie oficiala sau sa platiti rascumpararea si sa o luati ca o lectie invatata.

“Va exista intotdeauna o varianta noua, mai hiper-evoluata a ransomware-ului livrata de-a lungul unui nou vector care exploateaza o vulnerabilitate recent gasita in cadrul unei aplicatii comune de utilizare”, spune Scott din ICIT.  “Dar exista multe tehnologii care ofera securitate – trebuie doar sa le folositi.”

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.