Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Securitatea sistemelor si aplicatiilor IT&C

Cateva reguli de baza

pentru a securitatea sistemelor si aplicatiilor

 

  1. Evaluati amenintarile si riscurile sistemelor

Securitatea sistemelor si aplicatiilor este foarte importanta dar inainte de a stabili ce nivel de securitate este ”sanatos” pentru tine , va trebui sa revizuiesti sistemele si datele pe care le detineti ( orice mediu de stocare), si sa evaluati riscurile.

De luat in calcul cat de valoroase sunt datele confidentiale si sensibile sunt informatiile si care ar putea fi cauza unui incident de securitate.

De obicei nu exista un mod anume , un singur produs care sa ofere o securitate completa si sporita, a nu se uita fiecare detine si controleaza multe mijloace , doar ca nu sunt folosite , unele se pot obtine foarte usor de obicei unele sunt gratuite.

  1. Configurarea securizata a sistemelor , dispoztivelor si aplicatiilor

Cateva reguli de baza minime. Aproape orice hardware si software necesita un anumit nivel de securitate si configurare pentru a oferi cea mai eficienta protectie. Pentru securitatea sistemelor si aplicatiilor este recomandat sa fie folosit soft-uri autorizate si licentiate. Aici este o problema, orice software , serviciu neutilizat, sa fie eliminat pentru a reduce numarul de vulnerabilitati potentiale.

  1. Sa discutam si de cum ne autentificam pentru a nu pune in pericol securitatea sistemelor

Acces , autorizare si autentificare. Fiecare utilizator sa utilizeze un cont definit de cateva politici de retea ce contin seturi de reguli, perimisiuni. Fiecare utilizator sa utilizeze propriul nume de utilizator si parola, ori pentru  instalare software-ului de incredere. O situatie destul de des intalnita tine de cum sunt gestionate actualizarile software. Este nevoie de intretinere periodica pentru a mentine functionarea fara probleme.

  1. Cateva aspecte pentru retele

Configurarea retelelor Wi-Fi astfel incat sa asigure atat securitatea sistemelor cat si eficienta, recomndat de a separa wlan-urile(SSID) utilizate de catre sistemele de business de accesul clientilor, fiecare cu masurile si nivelele proprii  de securitate. Sunt foarte multe aspecte de discutat , dar voi reveni in alt material cu detalii clare si obiective.

Sa discutam si de securitatea echipementelor mobile, de asemenea trebuie sa va asigurati ca acelasi nivel de securitate este aplicat si persoanelor ce utilizeaza date in afara biroului.  Multe incalcari si pierderi de date apar din cauza furtului sau a pierderii unui dispozitiv (de exemplu, laptop, telefon, unitate USB, hard drive). De tinut cont si de  securitatea transmiterii datelor fie prin diferite canale de comunciare, servicii SaaS , e-mail, One Dirve, Gdrive, Facebook , Instagram…

  1. Instruire si vigilenta din partea angajatilor cu privire la securitatea sistemelor

In incheiere , un aspect important tine de educarea si instruirea personalului cu privire la securitatea sistemelor si aplicatiilor. Foarte multe situatii critice tind de factorul uman , fie ca a dezvaluit accidental o informatie, ori a trimis un e-mail catre un destinatar incorect sau prin deschiderea unui atasament care contine programe malitioase.
Securitatea sistemelor si aplicatiilor este foarte importanta iar prin instruirea personalului putem evita situatii critice cauzate de factorul uman.

Recomandat: sa fiti vigilenti la astfel de probleme semanate, in multe cazuri. Multi oameni afla ca au avut incidente si riscuri doar cand au fost atacati. Este prea tarziu daca discutam de un malware de tip Ransomware.  Avertizarile sistemelor de securitate existente nu trebuie ignorate.  Este nevoie de actionare in astfel de cazuri. In prima faza sa stie cui sa raporteze o problema de securitate si ce trebuie sa faca.

Oferim servicii de securizare a sistemului IT.

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: