Securitatea sistemelor si aplicatiilor IT&C - Networld IT&C Noutati
Servicii de Intretinere IT, Protejare Sistem IT, Securitate Software, Control Software, Amenitari Securitate, Software de Securitate, Securitate Cibernetica, Planificare Securitate.
Mentenanta Sisteme IT, Securitate IT, Consultanta IT, Reparatii IT, Audit, Gazduire, Dezvoltare Site Prezentare, Dezvoltare Magazin Online, Promovare Site.
15415
post-template-default,single,single-post,postid-15415,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Securitatea Sistemelor IT

Securitatea sistemelor si aplicatiilor IT&C

  1. Evaluati amenintarile si riscurile

Inainte de a stabili ce nivel de securitate este ”sanatos” pentru tine , va trebui sa revizuiesti sistemele si datele pe care le detineti ( orice mediu de stocare), si sa evaluati riscurile.

De luat in calcul cat de valoroasesunt datele confidentiale si sensibile sunt informatiile si care ar putea fi cauza unui incident de securitate.

De obicei nu exista un mod anume , un singur produs care sa ofere o securitate completa si sporita, a nu se uita fiecare detine si controleaza multe mijloace , doar ca nu sunt folosite , unele se pot obtine foarte usor de obicei unele sunt gratuite.

  1. Configurarea securizata a sistemelor , dispoztivelor si aplicatiilor

Cateva reguli de baza minime , aproape orice hardware si software necesita un anumit nivel de securitate si configurare pentru a oferi cea mai eficienta protectie. Recomandat sa fie folosit soft-uri autorizate si licentiate. Aici este o problema, orice software , serviciu neutilizat, sa fie eliminat pentru a reduce numarul de vulnerabilitati potentiale.

  1. Sa discutam si de cum ne autentificam

Legat de acces , autorizare si autentificare , fiecare utilizator sa utilizeze un cont definit de cateva politici de retea ce contin seturi de reguli, perimisiuni  sa utilizeze propriul nume de utilizator si parola, ori pentru  instalare software-ului de incredere. O situatie destul de des intalnita tine de cum sunt gestionate actualizarile software-ul , OS-ul, este nevoie de intretinere periodica pentru a mentine functionarea fara probleme  pentru a remedia orice vurnerabilitate de securitate.

  1. Cateva aspecte pentru retele

Configurarea retelelor Wi-Fi astfel incat sa asigure atat securitatea cat si eficienta, recomndat de a separa wlan-urile(SSID) utilizate de catre sistemele de business de accesul clientilor, fiecare cu masurile si nivelele proprii  de securitate. Sunt foarte multe aspecte de discutat , dar voi reveni in alt material cu detalii clare si obiective.

Sa discutam si de securitatea echipementelor mobile, de asemenea trebuie sa va asigurati ca acelasi nivel de securitate este aplicat si persoanelor ce utilizeaza date in afara biroului.  Multe incalcari si pierderi de date apar din cauza furtului sau a pierderii unui dispozitiv (de exemplu, laptop, telefon, unitate USB, hard drive). De tinut cont si de  securitatea transmiterii datelor fie prin diferite canale de comunciare, servicii SaaS , e-mail, One Dirve, Gdrive, Facebook , Instagram…

  1. Instruire si vigilenta din partea angajatilor

In incheiere , un aspect important tine de educarea si instruirea personalului. Foarte multe situatii critice tind de factorul uman , fie ca a dezvaluit accidental o informatie, ori a trimis un e-mail catre un destinatar incorect sau prin deschiderea unui atasament care contine programe malitioase.

Recomandat: sa fiti vigilenti la astfel de probleme semanate, in multe cazuri, multi oameni afla ca au avut incidente si riscuri doar cand au fost atacati , doar ca este prea tarziu daca discutam de un malware de tip Ransomware.  Avertizarile sistemelor de securitate existente nu trebuie ignorate,  este nevoie de actionare in astfel de cazuri si in primul faza sa stie cui sa raporteze o problema de securitate si ce trebuie sa faca.
Nu Sunt Comentarii

Publică un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.