Fii la curent cu noutatile din IT!

Poti apela cu incredere la noi pentru orice probleme de software sau hardware, pentru ca dorim sa iti oferim cea mai calitava experienta.

shape

Intretinere periodica IT

Intretinere periodica IT

Intretinerea periodica IT va v-a ajuta sistemele IT de afaceri sa functioneze mai bine. Le v-a face mai putin susceptibile sa se descompuna, asigurand performante eficiente si reducand costurile de asistenta.

Pe langa intretinerea sistemelor informatice, intreprinderile pot beneficia de o privire regulata asupra politicilor , procedurilor si documentatiei IT .

Mentenanta IT de baza

Intretinerea IT de baza („mentenanta”) ar trebui sa includa arhivarea materialelor vechi, dezinstalarea aplicatiilor neutilizate si stergerea fisierelor redundante pentru a elibera spatiu.

Dupa cum va asteptati, nerealizarea sarcinilor de genul acesta este probabil sa nu conduca la un dezastru imediat. Neglijarea lor pentru perioade indelungate poate provoca probleme neplacute, sisteme lente si un deficit de spatiu pentru fisierele noi. Si cum orice persoana trebuie sa astepte o varsta pentru ca computerul sa porneasca in fiecare dimineata va v-a spune:

Atunci cand problemele mici sunt neglijate, ele devin mari.”

 

Intretinerea periodica IT si securitatea sistemelor informatice

In afara de intretinerea generala a sistemelor informatice, intreprinderile trebuie sa se asigure ca efectueaza intretinere periodica IT legata de securitate . Nerespectarea acestui lucru poate avea un impact direct asupra securitatii sistemelor informatice si a datelor cruciale de afaceri .

Sarcinile de intretinere IT de securitate includ efectuarea scanarilor periodice pentru virusi si programe spion, copierea de rezerva a datelor frecvent (in mod ideal, ar trebui sa combinati atat backup-uri la fata locului, cat si cloud, pentru liniste sufleteasca finala) si schimbarea parolelor in fiecare luna sau doua (in mod ideal cu ajutorul unui manager de parola).

Cu o multime de instrumente gratuite nu se poate in a va proteja afacerea, nu exista nicio scuza pentru esecul securitatii. Browserul web este un accent central pentru infractiuni informatice si vulnerabilitatile sale sunt exploatate in mod obisnuit, in special atunci cand utilizatorii viziteaza site-uri web daunatoare sau descarca fisiere infectate.

Automatizarea procesului de Intretinere periodica IT

Cu o combinatie potrivita de software si hardware, este posibil sa automatizati multe sarcini regulate de intretinere periodica IT. De exemplu, majoritatea sistemelor antivirus si sistemelor de backup pot fi programate sa functioneze la un moment convenabil, fara nicio interventie umana.

Daca aceste sarcini pot fi efectuate automat, de obicei este logic sa faceti acest lucru. Trebuie doar sa va asigurati ca alegeti un moment in care intreruperea afacerii dvs. va fi minima. Si verificati ca sarcina este indeplinita corect. De exemplu, copiile de rezerva trebuie testate in mod regulat. Cel mai rau moment pentru a afla ca nu au functionat este in timpul unei crize din viata reala!

Unele intretineri ale sistemelor informatice necesita interventie manuala. Este important ca acest lucru sa nu fie neglijat, asa ca, asigurati-va ca fiecare loc de munca este responsabilitatea cuiva si asigurati-va ca li se acorda suficient timp pentru a indeplini aceste sarcini, chiar daca asta inseamna ca alte proiecte dureaza putin mai mult pana la finalizare.

In mod alternativ, daca afacerea dvs. lucreaza indeaproape cu un furnizor IT sau o companie de suport , este posibil sa le puteti externaliza intretinerea IT. Asigurati-va ca luati in considerare acest lucru in timpul procesului de selectare a unei noi companii de asistenta sau furnizor.

O buna intretinere periodica IT necesita o documentare excelenta

In ceea ce priveste sistemele tale informatice, este importanta mentinerea unei documentatii excelente. De prea multe ori, cunostintele importante sunt detinute de una sau doua persoane cheie – ceea ce este bine, pana cand parasesc sau se intampla sa absenteze cand ceva nu merge bine.

Asigurati-va ca documentatia dvs. este actualizata. Inregistrati cheile de licenta software in siguranta atunci cand cumparati si descarcati aplicatii online – si asigurati-va ca salvati parolele pe masura ce sunt schimbate, in mod ideal, intr-un manager de parole. In cele din urma, asigurati-va ca oamenii din afacerea dvs. stiu unde pot gasi aceste informatii cheie.

 

Fi preocupat de INSECURITATE, nu de bugetul alocat pentru SECURITATE!

Daca nu stii de unde sa incepi, e absolut normal. Completeaza formularul alaturat sau contacteaza-ne pentru o consultanta gratuita, fara nici un fel de obligatii.

Ai nevoie de Consultanta IT?


Telefon: +40 757 527 527
Email: email [at] networld [dot] ro

Completeaza formularul de mai jos si intram pe linie imediat: