Întreținere periodică IT | Întreținerea și securitatea sistemelor informatice
16090
post-template-default,single,single-post,postid-16090,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Întreținere periodică IT de baza

Întreținere periodică IT

Întreținere periodică IT

Întreținerea periodică IT  vă va ajuta sistemele IT de afaceri să funcționeze mai bine. Le va face mai puțin susceptibile să se descompună, asigurând performanțe eficiente și reducând costurile de asistență.

Pe lângă întreținerea sistemelor informatice, întreprinderile pot beneficia de o privire regulată asupra politicilor , procedurilor și documentației IT .

Mentenanta IT de baza

Întreținerea IT de bază („mentenantă”) ar trebui să includă arhivarea materialelor vechi, dezinstalarea aplicațiilor neutilizate și ștergerea fișierelor redundante pentru a elibera spațiu.

După cum vă așteptați, nerealizarea sarcinilor de genul acesta este probabil să nu conducă la un dezastru imediat. Neglijarea lor pentru perioade îndelungate poate provoca probleme neplăcute, sisteme lente și un deficit de spațiu pentru fișierele noi. Și cum orice persoană trebuie să aștepte o vârstă pentru ca computerul să pornească în fiecare dimineață vă va spune:

Atunci când problemele mici sunt neglijate, ele devin mari.”

 

Întreținerea periodica IT și securitatea sistemelor informatice

În afară de întreținerea generală a sistemelor informatice, întreprinderile trebuie să se asigure că efectuează întreținere periodică IT legată de securitate . Nerespectarea acestui lucru poate avea un impact direct asupra securității sistemelor informatice și a datelor cruciale de afaceri .

Sarcinile de întreținere IT de securitate includ efectuarea scanărilor periodice pentru viruși și programe spion, copierea de rezervă a datelor frecvent (în mod ideal, ar trebui să combinați atât backup-uri la fața locului, cât și cloud, pentru liniște sufletească finală) și schimbarea parolelor în fiecare lună sau două (în mod ideal cu ajutorul unui manager de parolă).

Cu o mulțime de instrumente gratuite nu se poate in a vă proteja afacerea, nu există nicio scuză pentru eșecul securității. Browserul web este un accent central pentru infracțiuni informatice și vulnerabilitățile sale sunt exploatate în mod obișnuit, în special atunci când utilizatorii vizitează site-uri web dăunătoare sau descarcă fișiere infectate.

Automatizarea procesului de Întreținere periodică IT

Cu o combinație potrivită de software și hardware , este posibil să automatizați multe sarcini regulate de întreținere periodica IT. De exemplu, majoritatea sistemelor antivirus și sistemelor de backup pot fi programate să funcționeze la un moment convenabil, fără nicio intervenție umană.

Dacă aceste sarcini pot fi efectuate automat, de obicei este logic să faceți acest lucru. Trebuie doar să vă asigurați că alegeți un moment în care întreruperea afacerii dvs. va fi minimă. Și verificați că sarcina este îndeplinită corect. De exemplu, copiile de rezervă trebuie testate în mod regulat. Cel mai rău moment pentru a afla că nu au funcționat este în timpul unei crize din viața reală!

Unele întreținere a sistemelor informatice necesită intervenție manuală. Este important ca acest lucru să nu fie neglijat, așa că asigurați-vă că fiecare loc de muncă este responsabilitatea cuiva și asigurați-vă că li se acordă suficient timp pentru a îndeplini aceste sarcini, chiar dacă asta înseamnă că alte proiecte durează puțin mai mult până la finalizare.

În mod alternativ, dacă afacerea dvs. lucrează îndeaproape cu un furnizor IT sau o companie de suport , este posibil să le puteți externaliza întreținerea IT. Asigurați-vă că luați în considerare acest lucru în timpul procesului de selectare a unei noi companii de asistență sau furnizor.

O bună întreținere periodica IT necesită o documentare excelentă

În ceea ce privește sistemele tale informatice, este importantă menținerea unei documentații excelente. De prea multe ori, cunoștințele importante sunt deținute de una sau două persoane cheie – ceea ce este bine, până când părăsesc sau se întâmplă să absenteze când ceva nu merge bine.

Asigurați-vă că documentația dvs. este actualizată. Înregistrați cheile de licență software în siguranță atunci când cumpărați și descărcați aplicații online – și asigurați-vă că salvați parolele pe măsură ce sunt schimbate, în mod ideal, într-un manager de parole. În cele din urmă, asigurați-vă că oamenii din afacerea dvs. știu unde pot găsi aceste informații cheie.

 

Nu Sunt Comentarii

Publică un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.